Kaupunkiuutiset

Gospel-jumpassa musiikki on pääasia

Kaupungin ensimmäiset gospel-jumpat on treenattu kuluvan syksyn aikana Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskuksessa. Gospel-musiikin nivominen ohjattuun liikuntaan on Suomessa melko uutta, vaikka itse musiikin juuret ovat satojen vuosien takana Afrikassa. Ohjattuja gospel-jumppia järjestään muutamissa isojen kaupunkien liikunta-alan yrityksissä sekä lukuisissa seurakunnissa ympäri Suomen.

– Löydettyäni itse esimerkiksi Pekka Simojoen ja muiden kotimaisten gospel-artistien rytmikkään musiikin, olen jo kauan haaveillut, että olisipa ihana vetää jumppaa tällaisen musiikin tahdissa. Gospel-musiikin ja liikunnan yhdistäminen on mitä luonnollisin asia, Tanssi- ja liikuntakeskuksen yrittäjä Maikki Lähteenmäki sanoo. 

– Jumppaan ei liity muuta uskonnollisuutta kuin gospel-musiikki. Niille, jotka kokevat nykyjumppamusiikin olevan este lähteä tunnille, tai jotka haluavat vaihtelua tuntien musiikkitarjontaan, gospel tuo hyvän vaihtoehdon, Maikki Lähteenmäki perustelee päätöstään aloittaa perusjumppa hengellisellä musiikilla höystettynä. 

Lähtökohta on, että perusjumpassa ei ole pitkiä harjoiteltavia askelkuvioita tai erityistaitoja vaativia liikesarjoja.

– Hyväntuulinen Gospel-jumppa sopii kaikille iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta, tunnin jumppatuokioita vetävä Magda Timonen vakuuttaa.

– Kysyntää tuntuu riittävän, jo ensimmäisillä kerroilla on ollut mukana paljon  ensikertalaisia. Gospel-jumppa on löytänyt heti paikkansa, Timonen kertoo.

Siinä missä ryhmäliikunnan musiikki koostuu usein valmiista tasabiittisistä miksauksista, gospel-jumpassa kuunnellaan aina kokonainen kappale.

– Yhden kappaleen aikana tehdään yhtä liikesarjaa. Kun seuraava musiikki alkaa, käynnistyy myös uusi liike. Tunnin kokonaisuus on sellainen, että siitä selviää ihan jokainen, Magda Timonen selvittää.

Hän vakuuttaa, etteivät musiikkikappaleet lopu kesken, sillä Suomessa ja maailmalla on gospel-musiikin puolesta vaikka tuhansien jumppatuntien ainekset olemassa.

Gospel on rytmimusiikkia, jolla ilmaistaan henkilökohtaista tai yhteisön kristillistä uskoa. Gospelmusiikin luominen, esitys, merkitys ja määritelmä vaihtelevat kulttuurista ja yhteiskunnasta riippuen. Gospelia sävelletään ja esitetään eri tarkoituksiin, mukaan lukien esteettistä mielihyvää varten, uskonnollisiin tai seremoniallisiin tarkoituksiin ja viihteeksi.

Termi tarkoitti alun perin lähinnä Yhdysvaltojen mustan väestön esittämää rytmikästä, kristillistä kuoromusiikkia, mutta nykygospel kattaa kaikki musiikin genret.

GOSPEL-JUMPPA perjantaisin Hämeenlinnan uimahallin salilla kello 19-20.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset