fbpx
Kaupunkiuutiset

GoTavastia! houkuttelee venäläismatkailijoita

Kanta-Häme on kuin piilossa ollut jalokivi, jonka venäläiset matkailijavirrat ovat jostakin kumman syystä onnistuneet ohittamaan. Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seudut ovat yhdessä käynnistäneet GoTavastia!-hankkeen yhteisen matkailumarkkinoinnin kehittämiseksi. Lokakuussa julkaistu venäjänkielinen gotavastia.fi on kohderyhmälle räätälöity verkkopalvelukokonaisuus.

– Palvelua rakennettiin viime vuosi ja kesän aikana kohteita kierteli Venäjän markkinointiin erikoistunut toimisto Mediakolmio East Oy, projektipäällikkö Kati Tiitola Linnan Kehityksestä kertoo.

– Heillä on kokemusta ja osaamista siitä, mitkä palvelut erityisesti kiinnostavat venäläisiä. Näitä ovat puhdas ja kaunis luonto, historia sekä tietysti alueen uutuusarvo matkailukohteena.

Passi kännykässä

GoTavastia! pyrkii tavoittamaan venäläiset matkailijat sekä digitaalisilla että perinteisillä markkinointikampanjoilla. Verkkopalvelun lisäksi on lanseerattu GoTavastia! -matkapassi, jota esittävälle matkailijalle tarjotaan erikoispalveluja. Passi on tallennettavissa mobiililaitteeseen, jolloin se kulkee helposti mukana.

Hankkeen rahoitustahoina ovat olleet Hämeen liitto sekä alueen kunnat ja matkailuyritykset. Tällä hetkellä sivustolla esittäytyy 22 Hämeenlinnan seudun kohdetta ja mukana on museoita, ravintoloita, hotelli- ja majoituspalveluja sekä yksi autovuokraamo.

– Vaikka ryhmätkin ovat kohteena, sivustoa on rakennettu erityisesti omatoimimatkailijalle, joka liikkuu omalla autolla, Tiitola sanoo.

– Joitakin on mietityttänyt, miksi tällaiseen nyt ryhdytään, kun turistien määrä on laskenut, mutta venäläiset ovat edelleenkin Suomen suurin ja merkittävin matkailijaryhmä, johon kannattaa kyllä satsata.

Nettisivut osoitteessa www.gotavastia.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset