fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Green Raparperi on avoinna kaikille ja myöhään - "Täältä on hyvä jatkaa iltaa alkudrinkin jälkeen"

Omistaja haluaa kahvilasta kaupungin olohuoneen.
Prabhakaran työskentelee Janakkalassa sairaanhoitajana. Työvuorojen välissä hän hoitaa kolmen kahvilansa hallinnollisia asioita ja tarvittaessa tuuraa myös tiskillä. Kuva: Kati Laitinen
Prabhakaran työskentelee Janakkalassa sairaanhoitajana. Työvuorojen välissä hän hoitaa kolmen kahvilansa hallinnollisia asioita ja tarvittaessa tuuraa myös tiskillä. Kuva: Kati Laitinen

Ensin oli jäätelökioski Hämeenlinnan keskustassa. Sitten grillivaunu torin kulmalla. Ranjith Kumar Prabhakaran halusi osallistua nuorten työllistämistalkoisiin.

Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa, jäätelöpallokauppa ei ollut pidemmän päälle tuottoisaa.

Opiskelut sekä sairaanhoitajan työ sekä vaikuttaminen kunnallispolitiikassa eivät sopineet yhteen grillillä vietettyjen yövuorojen kanssa. Kioskit saivat väistyä ja tilalle tuli kahvila 10-tien varteen.

 

Kunnallispoliitikolla, Mr. Maahanmuuttajalla 2013 ja vuoden 2009 positiivisimmaksi valitulla hämeenlinnalaisella Prabhakaranilla eivät idea- ja energiavarastot tyrehdy.

Kahvilan 10-tien varrelta mies myi työntekijälleen pari vuotta sitten ja perusti tilalle Rengon Cafe Raparperin ST1:n yhteyteen.

– Halusin kaupungistakin jonkin paikan, hän kertoo.

Yhden paikan sijasta hänellä on niitä nyt kaksi kantakaupungissa. Helmikuusta lähtien Kaurialan Parolantien Ossin Pulla ja sekä entinen Green Cafe Laurell Raatihuoneen kadulla ovat kuuluneet miehen omistukseen.

 

Kahvilayrittäjyyden takaa kantavana voimana löytyy edelleen sama ajatus, mikä sai hänet hankkimaan jäätelökioskin: nuorten työllistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.

– Yrittäjyys on kiinnostanut minua aina. Haluan vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja työllistää.

Torin kulman Green Raparperin tarina on vasta alussa. Prabhakaran tiedostaa paikan potentiaalin, mutta myös haasteet.

Kahvilan sijainti on samaan aikaan sekä hyvä että haasteellinen.

Kaupungissa on kilpailua enemmän kuin esimerkiksi Cafe Raparperilla Rengossa. Hämeenlinnassa väki pakkautuu Tiiriöön ja Goodmaniin.

Prabhakaran on huomannut, että ihmisiä liikkuu torilla lähinnä markkina- ja tapahtumapäivinä.

 

Kahvila sijaitsee kaupungin ytimessä, eivätkä muut keskustan kahvilat ole myöhään illalla auki. Tähän saumaan Prabhakaran on päättänyt iskeä. Green Cafeen ovet ovat avoinna arkisin iltakymmeneen ja viikonloppuisin puolille öin.

– Tarvittaessa kahvila on avoinna arkisinkin kello 24:ään.

Pidennetyissä aukioloissa on menossa kokeiluvaihe. Yhtenä haasteenaan Prabhakaran näkee sen, miten opettaa ihmiset uuden talon tavoille.

Paikka tuli tutuksi kahvila Laurellina, joka sulki ovensa jo iltapäivällä kello kolmelta.

– Haluan tänne asiakkaita aamulla, päivällä ja illalla. Aion kehittää paikkaa ihmisten olohuoneeksi. Täältä on hyvä jatkaa iltaa alkudrinkin jälkeen.

Yrittäjä onkin hankkinut Green Raparperille A-oikeudet.

 

Rengon Cafe Raparperi on vakiinnuttanut jo paikkansa, mutta millaisena omistaja näkee Raatihuoneenkadun Green Raparperin tulevaisuuden?

– Ai, onko tämä taloudellisesti kannattavaa? Ei se ihan vielä ole. Tämä on vasta niin alussa. Ei minulla mitään suurta hätää ole. Syksyäkään en pelkää, sillä olen suunnitellut erilaisia teemailtoja, mies kertoo luottavaisena.

Green Raparperissa aiotaan panostaa kasvisruokaan ja Prabhakaran nostaa esimerkkinä runsaan lauantaibrunssin.

Kaupungin tulevaan olohuoneeseen on esteetön kulku ja ovet avoinna aina lapsiperheistä ikäihmisiin.

 

Kahvilan lopullinen konsepti ei ole vielä valmis, sillä omistaja haluaa kuunnella asiakkaitaan ja heidän toiveitaan.

Kun Green Raparperin tulevaisuus on turvattu ja lainat on maksettu, aikoo Prabhakaran antaa pienen osan yrityksen tuotosta myös hyväntekeväisyystyölle.

Puhelin soi ja omistajaa tavoitellaan.

– Joo, johtaja täällä. Iso johtaja, mies vastaa työntekijälleen puhelimeen ja nauraa iloisesti päälle.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset