Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Grillikierroksella käytiin Sairiossa – Ruutikellarin pamaus on tuhti paketti

Grillikierroksella vuorossa on Pepe Pizza-Grilli Sairiossa.
Ergun Dogan on viisi vuotta pitänyt grilliä Aulangontien ja Viertokadun kulmassa. Ruokalistalla on myös pizzoja, mutta grilliannokset ovat edelleen kärjessä. Kuva: AP Sarjanto
Ergun Dogan on viisi vuotta pitänyt grilliä Aulangontien ja Viertokadun kulmassa. Ruokalistalla on myös pizzoja, mutta grilliannokset ovat edelleen kärjessä. Kuva: AP Sarjanto

Aulangontien ja Viertokadun kulmauksessa on grilli tirissyt jo monta vuosikymmentä. Nykyään paikassa on yrittäjänä Ergun Dogan, joka avasi Pepe Pizza-Grillin vuonna 2015.

Dogan oli muuttanut Hämeenlinnaan jo kymmenen vuotta aikaisemmin, mutta joutui lähtemään työn perässä Kankaanpäähän.

– Pidän itseäni hämäläisenä ja minulla oli aina ikävä Hämeenlinnaan. Päätin, että heti kun löydän paikan, palaan tänne takaisin, Dogan kertoo.

Hotsi pitää pintansa

Pepessä tarjottiin aluksi perinteisiä grilliannoksia, mutta pian valikoimaan tulivat kebabit sekä falafelit ja viime vuonna pizzatkin.

Suosituimpia annoksia ovat kuitenkin edelleen erilaiset hampurilaiset sekä ”kulkurin tasku” ja Doganin ykköseksi nostama ”ruutikellarin pamaus”.

Kulkurin tasku on perinteinen hämeenlinnalainen ”hotsi kahdella suomella” ja kurkkusalaatilla.

– Pidän itsekin hotsista, se on ihan erilainen annos kuin mikään muu, Dogan tuumaa.

Pamaus on runsas herkkulautanen, jossa on ranskalaisia perunoita, lihapullia, makkaraa, pekonia, paistettu kananmuna ja salaattia.

– Pamauksella lähtee isokin nälkä ja siinä on kaikkea, mitä grillistä tulee. Annos on saanut mainetta ja sitä tullaan syömään matkankin päästä, Dogan sanoo.

Ruutikellarin pamaus on runsas herkkulautanen, jonka nimessä on mukavaa paikallisväriä. Kuva: AP Sarjanto
Ruutikellarin pamaus on runsas herkkulautanen, jonka nimessä on mukavaa paikallisväriä. Kuva: AP Sarjanto

Raaka-aineet tärkeitä

Lounasaikaan Pepessä on vilkasta ja iltaisin riittää asiakkaita. Dogan sulkee kuitenkin arkisin jo iltayhdeksältä ja lauantaisin kymmeneltä.

– Näillä aukioloajoilla voin itse tehdä koko työpäivän. Kokeilin kyllä pitää auki myöhempäänkin, mutta silloin Sairiossa alkaa olla jo hiljaista.

Doganin mielestä grillin pitämisessä on tärkeintä pitää kiinni laadusta.

– Raaka-aineiden hinnoissa on isoja eroja, mutta ei kannata ostaa halvinta mahdollista. Jos yrittää säästää raaka-aineissa, se näkyy lopputuloksessa.

 

Pepe Pizza-Grilli

Suosituin annos: ”ruutikellarin pamaus”.

Suosituin hampurilainen: ”herkkuburger”.

Grilli perustettu: 2015.

Osoite: Viertokatu 35, Hämeenlinna

Yrittäjä: Dogan Ravintolat.

Testissä:

Ruutikellarin pamaus.

Arvio: Sopivasti kaikkea

Joskus grillillä voi iskeä annoskateus, kun kaverin satsi näyttääkin paremmalta. Ruutikellarin pamaus sisältää koko grilliherkkujen kirjon, joten eipä tarvitse katua.

Annos oli taiten tehty, ranskalaiset sekä pekonit rapsakoita ja lihapullat kotoisen oloisia. Salaattipuoltakin oli mukavasti.

Vatsa tuli täyteen ja annoksen nimen paikallisväristä annan vielä lisäpisteet.

AP Sarjanto

Lue myös: Grilli Aikapojan ”juustomyrsky” on koomikko Sami Hedbergin käsialaa

Lue myös: Grillikierroksella suunnataan Ravarille – Testissä pekonihampurilainen

Lue myös: Marin Grillin Möttönen siirtää nälän ilman ähkyä – Korona toi myyntipiikin 

Lue myös: Kun nälkä yllättää, Mättö-Grilliltä löytää ”hässäkän”

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020