Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Grillikierroksella suunnataan Ravarille – Testissä pekonihampurilainen

Jollyn omistaja siirtyi Ravariin ja vei asiakkaatkin mukanaan.
Tällainen torppa Ravari on. Omistajan mielestä kuvalla ei ollut merkitystä, sillä vuoden päästä hän jää kuitenkin eläkkeelle. Kuva: Aleksi Kokkonen
Tällainen torppa Ravari on. Omistajan mielestä hänen omalla kuvallaan ei ollut merkitystä, sillä vuoden päästä hän jää kuitenkin eläkkeelle. Kuva: Aleksi Kokkonen

Entisen Jolly-Grillin omistaja Tarja Järvinen siirtyi Ravari Grillin yrittäjäksi kuusi vuotta sitten. Jolly-tätinäkin tunnettu Järvinen on jäämässä vuoden päästä eläkkeelle.

– Uskallan sanoa, että jotain olen tehnyt oikein, kun jo vakioasiakkaani tulevat lastensa kanssa grillille. Toista polvea jo ruokin siis, Järvinen sanoo.

Makkaraperunat maistuvat

Annoksia on muuteltu vähän Jolly-Grillin entisestä listasta. Hotsi ja pekonihampurilainen ovat erikoisempia. Makkaraperunat vie kuitenkin voiton suosituimpana annoksena.

– Mitään bravuuria tai erikoisinta annosta meiltä ei löydy. Me paistamme kuitenkin kokolihapihvit ja kananmunat odottaessa. Muut grillit paistavat aamulla koko päivän tarpeet ja lämmittävät vaan sitten, Järvinen kertoo.

Asiakkaita riittää koko päivän. Uudet aukioloajat jatkuvat ensi vuoteen saakka.

– Nyt lyhensimme aukioloaikojamme, joten kiirettä on pitänyt entisestään. Lounasaika on tiukinta ja lepsuaikaa on harvoin.

Pekonihampurilainen on nimensä mukaan pekonihampurilainen, eikä mitään muuta. Kuva: Aleksi Kokkonen
Pekonihampurilainen on nimensä mukaan pekonihampurilainen, eikä mitään muuta. Kuva: Aleksi Kokkonen

Monta laajennusta

Ravari oli koko korona-ajan auki. Maaliskuu oli huonointa aikaa myynnin kannalta, mutta huhtikuu osoittautui jo paljon paremmaksi.

– Huhtikuusta eteenpäin myynti on ollut taas jälleen huippuhyvää.

Kioskia on laajennettu kolmesti alkuperäisen ympärille rakentamalla.

– Ennen grilliä tämä on ollut elintarvikekioski. Silloin Tiiriötä ei ollut vielä rakennettu.

Ravari Grilli

Suosituin annos: makkaraperunat

Erikoisempia: pekonihampurilainen ja hotsi

Grilli perustettu: 1990

Yrittäjä: Jolly Burger Oy

Testissä:

Pekonihampurilainen: kokolihapihvi, paistettu kananmuna, pekonia, juustoviipale, salaattia ja tomaattia.

KOMMENTTI:

Erikoisempi osoittautui täysin tavalliseksi

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Pitkään piti miettiä yhdessä grillin henkilökunnan kanssa, että mitä sitä ottaisi. Erikoisia ei kuulemma ollut. ”Vähän erikoisempia” kuitenkin oli. Päätin ottaa siis pekonihampurilaisen, jossa sisällä on kokolihapihvi, paistettu kananmuna, pekonia, juustoa, salaattia ja tomaattia.

En tiedä, mikä hampurilaisesta teki ”vähän erikoisemman”, kuin mitä muilta löytyy. Mielestäni ei yhtään mikään.

Aleksi Kokkonen

 

Lue myös: Marin Grillin Möttönen siirtää nälän ilman ähkyä – Korona toi myyntipiikin 

Lue myös: Kun nälkä yllättää, Mättö-Grilliltä löytää ”hässäkän”

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.9.2020