fbpx
Kaupunkiuutiset

Gunnareihin myyty jo yli 53 000 lippua

Amerikkalainen hard rock -yhtye Guns N´ Roses rantautuu Kantolan tapahtumapuistoon 1. heinäkuuta. Tapahtumaan on myyty yli 53 000 lippua ja konserttivieraita odotetaan myös Venäjältä, Virosta, Ruotsista ja Saksasta. Los Angelesissa vuonna 1985 perustettu bändi aloitti kiertueensa viime vuonna Yhdysvalloista.

– Kiinnostus on ollut valtavaa, sillä yhtye kiertää klassikkokokoonpanolla, johon kuuluvat Axl Rose, Slash ja Duff McKagan, Live Nationin tiedotusvastaava Maritta Kettunen sanoo.

– Pelkästään viime vuonna keikoilla myytiin 2 miljoonaa lippua ja tänä vuonna bändi on kiertänyt Aasiassa, Australiassa ja Euroopassa. Kantolassa lämppäreinä ovat brittiläinen The Darkness ja Gunnareiden kutsumana erikoisvieraana heidän vanha ystävänsä Mike Monroe bändeineen.

 

LIve Nationin teettämien yleisötutkimusten mukaan konserttikävijät olivat tyytyväisiä kokemuksiinsa sekä Iron Maidenin että AC/DC:n vieraillessa Kantolassa. Kehittämisen varaa nähtiin liikennejärjestelyissä ja opastuksessa, mutta myös leirintämahdollisuuksia kaivattiin. Kantola Event Camping avaa 30.6.-2.7. tapahtumapuiston viereen leirintäalueen, jossa on 30 matkailuvaunu-autopaikkaa ja noin 300 telttapaikkaa. Leirintäalueen toiminnasta vastaa Resta Invest Oy ja palveluista Sotkanrannan satama sekä satamaravintola Pumppuhuone. Kantolaan oli toivottu myös nurmikolla istuskeluun soveltuvaa aluetta ja tänä kesänä konserttipaikan rinnealue on avattu yleisölle.

 

Liikenteen haasteita on ratkottu oikein urakalla ja uusia innovaatioita on kehitetty.

– Alueen sisälle on saatu lisätilaa ja pääportilla ollut venevaja on purettu, turvallisuudesta ja liikennejärjestelyistä vastaava Ville Ketonen kertoo.

– Vanajan kirkon vieressä oleva pelto on rakennettu parkkialueeksi. Parkkialueita on neljä ja niillä pitäisi olla riittävästi tilaa. Kaupunkiin odotetaan 10 000 autoa, joista noin puolelle meillä tarjota paikat. Osa tulijoistahan parkkeeraa tuttujen pihoihin tai muualle kaupungin alueelle. Fillariparkki on tutussa paikassa Puusepänkadulla.

 

Yksi merkittävä muutos koskee etelän suunnasta tulevaa liikennettä.

– Hesan suunnasta tulijat ohjataan Janakkalan ja Turengin keskusta kautta Huhtamäen liittymään ja sitä kautta Konepajantielle ja Paikkalan pellolle. Näin saadaan Katuman liittymän tukkeutumista vähennettyä.

– Sieltä on sitten, samoin kuin Visamäestä, jalankulkijoille turvallinen käytävä ihan tapahtuma-alueen portille saakka.

Bussipaikan varanneet pysäköivät Vanajantielle ja muut linja-autot voivat pudottaa ja kerätä matkustajansa rautatieasemalla.

– Ongelmana on ollut, että bussit ovat dumpanneet asiakkaat johonkin ja konsertin jälkeen linja-autoa on sitten etsitty ympäri kaupunkia, Ketonen toteaa.

– Koko Kantolassa ajamista on rajoitettu tänä kesänä tiukemmin. Illalla ainoat ajoneuvot, jotka päästetään kulkemaan, ovat taksit. Taksitolppa tulee Vanajantien ja Puusepänkadun risteykseen.

 

Tapahtuma on tuttuun tapaan täyttänyt seudun hotellit.

– Joitakin yksittäisiä VIP-paketteja saattaa vielä löytyä, myyntipäällikkö Jonna Piiroinen Linnan Kehityksestä arvelee.

– Uutena juttuna on tosiaan tämä Kantola Event Camping, jossa ovat talkoovoimina mukana Huskies ja partiolaiset. Lisäksi Katajiston kartanon ympäristössä on mahdollisuus teltta- ja mökkimajoitukseen.

Tapahtuman nettisivut: www.gnrfinland.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset