Kaupunkiuutiset

Häämatka Havaijille

Hämeenlinnasta lähtöisin oleva, nykyisin Turussa asuva triathlonisti Tatu Kasurinen saalisti paikan legendaariseen Havaijin teräsmieskilpailuun. Kun myös vaimo Maria pääsee mukaan Havaijin kilpailuun, muodostuu kilpailumatkasta nuorelle parille samalla häämatka.

Tatu Kasurinen onnistui Ruotsin Kalmarissa Havaijin matkan arvoisesti sijoittumalla sarjassa neljänneksi. EM-kisat aikaisemmin kesällä päättyivät pettymykseen.

Kasurinen johti Kalmarin kisaa vielä uinnin (3,8 km) ja pyöräilyn (180 km) jälkeen, mutta joutui taipumaan lopulta neljänneksi maratonin (42,2 km). Kasurisen loppuaika oli 9.24,15. Hän kilpaili 25-29-vuotiaitten sarjassa, jossa oli mukana 150 lajin harrastajaa.

Suoalaisille Havaijin kilpailu tuli aikoinaan tutuksi, kun nykyinen kansanedustaja sijoittui aikoinaan aivan kärkisijoille useampana vuonna.

Havaijin reitti onkin säilynyt samana tuosta vuodesta 1981 saakka ja muodostunut jo suorastaan käsitteeksi triathlonistien keskuudessa. 3,86 km uidaan avovesiuintina Kailua-Konan lahdella. Tämän jälkeen on vuorossa 180,25 km pyöräily, joka ajetaan Kailua-Konasta Havaijin laavatasankojen poikki Hawin kaupunkiin ja takaisin. Kaiken kruunaa Big Islandin rantoja myötäillen juostava maraton, joka lähtee tarkemmin paikasta nimeltä Keauhou, josta edetään Keahole Pointiin ja sitten takaisin Kailua-Konaan.

Hawaiji Ironmania on aina kutsuttu teräsmieskisaksi, jollainen se rankan reitin ja vieläkin rankempien olosuhteiden takia epäilemättä on.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset