Kaupunkiuutiset

Häämessuilla koko kattaus yrittäjiä

Hauholaiset yrittäjät ja seurakunta ovat lyöneet hynttyynsä yhteen ja esittäytyvät Häät Hauholla -messuilla Hauhotalossa 3. huhtikuuta.

– Olemme koonneet yhteiseen tapahtumaan kattavasti eri alojen yrittäjiä, mitä nyt juhla- ja erityisesti hääjärjestelyissä tarvitaan. Mahdollisuus on myös häämusiikin kuunteluun kirkossa, kertovat hankkeen puuhanaiset kukkakauppayrittäjä Tiia Salmi ja pitopalveluyrittäjä Raija Tuominen.

Tämän kesän morsiamien Salmi sanoo valitsevan hääkimppuunsa kukat ja koristeet juhlan teemavärin mukaan, ehkä romanttisenkin – sydämen muotoon sidotun kimpun.

Romanttisuus valtaa myös kahvipöydän. Raija Tuomisen mukaan hääparien valinta osuu usein monikerroksisten sijaan sydämen muotoisiin kakkuihin. Ruokatarjoilussa painottuvat entistä enemmän kasvisvaihtoehdot.

HÄÄMESSUILLA on mukana koko kattaus pitopalvelusta juhlatiloihin, kuljetuksiin ja majoitukseen – järjestäjinä ovat pääasiassa yritykset ja yrittäjät, mukana on lisäksi pari yhdistystä. Tilaisuudessa voi neuvotella ja varata kampaajan ja valokuvaajan, häävalssin ja muut hääjuhlan musiikit sekä oheisohjelmaa.

Veikko Tuominen Hauhotalon hallituksesta lupaa, että juhlatalossa voi tunnelmoida yli puolen yön, kello kahteen.

– Väkeä tilaisuuksiin mahtuu pari sataa.

Messutilaisuuden päätyttyä kello 17 kirkossa kuultava musiikki on kirkolliseen vihkimiseen sopivaa.

Häämarsseista esitetään tunnetuimmat sekä muutama uusi, vähemmän häämarssina käytetty urkuteos. Ohjelmassa on lisäksi muutamia yksinlauluja, joissa teemana on rakkaus ja Jumalan huolenpito. Laulamaan pääsevät kuulijatkin – valittuja toimitustenlauluja ja virsiä. Yhteislaulun valinnalla korostetaan vihkitilaisuuden yhteisöllisyyttä. Vaihtoehtoja on monia ja usein pari löytää vihkitilaisuuteensa suvussa perinteenä pysyneen virren.

Musiikista vastaavat Hauhon seurakunnan dir.cant. Taina Kujanen sekä Hauholla kanttorisijaisuuksia soittava musiikinharrastaja Pekka Rantio.

Häämessut Hauhotalossa 3.4.2016 kello 15–17. Häämusiikkia Hauhon holvikirkossa kello 17–17.40. Kävijöille tapahtuma on maksuton.

Hauhotalossa tarjolla on 7. toukokuuta yrittäjämessut.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset