fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Häätunnelmiin Vanajanlinnassa

Suomessa ensimmäinen ja ainutlaatuinen With Love -tapahtuma on avoinna yleisölle lauantaina.
Jenni Kinnari ja Jaana Ahlholm pitävät Vanajanlinnaa loistavana paikkana järjestää häihin liittyvä yleisötapahtuma, josta he haluavat uuden perinteen Hämeenlinnaan.

Vanajanlinnassa pääsee ensi kertaa Suomessa häätapahtumaan, joka pidetään aidossa juhlaympäristössä. Kävijöille maksuttoman teemapäivän järjestävät hämeenlinnalaiset yrittäjät, hääsuunnittelija Jenni Kinnari Juhlahumusta, juhlapalvelua tarjoava Jaana Ahlholm Hupia Creationista ja tapahtumatuottaja Soile Niinikoski..

– With Love -häätapahtuma on valikoiva ja intiimi, ei ihan perinteiset messut. Tarjoamme enemmänkin elämyksiä ja haemme eri tyylejä. Ympäristö Vanajanlinnassa on tällaiselle tapahtumalle ihan huikea, he sanovat.

Näytteilleasettajat, joita on aina pari kultakin alalta. sijoittuvat kartanon pihapiirissä olevaan paviljonkiin, mutta tapahtumalla on koko linnan alue käytössään. Kävijät pääsevät vapaasti kiertämään myös sisätiloissa, kuten juhlasalissa ja sviitissä.

Paviljongissa on esillä muun muassa hääpukuja, koruja, painotuotteita, juhlakoristeita, kakkuja, hääsuunnittelua, alusvaatteita, ompelupalvelua – järjestäjien mukaan tarkkaan harkittuna kokonaisuutena. Päärakennukseen on luvassa näyttäviä kukkakoristeluja sekä ulko- että sisäpuolelle.

– Panostamme paljon visuaalisuuteen. Haluamme näyttää, miten luovuutta voi käyttää vapaasti juhlien järjestelyissä. Kävijät pääsevät myös juttelemaan näytteilleasettajien kanssa. Hääpukuja voi tunnustella ja kokeilla, ja paikalla ovat suunnittelijat Aurora Raiskinen ja Heidi Tuisku, joilta voi vaikka tilata puvun. He ovat molemmat myös ompelijoita, Kinnari ja Ahlholm kertovat.

Yhtenä vetonaulana paikalla ovat Miss Suomi -ehdokkaat, jotka osallistuvat vip-tapahtumaan. Lisäksi he esiintyvät malleina yleisön nähtävänä. Päivän juontaa takavuosien Miss Suomi Satu Aarnio, entinen Tuomisto.

Kinnari ja Ahlholm odottelevat Vanajanlinnaan tulijoita muualtakin kuin Hämeenlinnasta, ainakin pääkaupunkiseudulta, missä heidän firmansa ovat jo ennestään tuttuja. Kinnari kuuluu myös Suomen Hääsuunnittelijat ry:n hallitukseen.

– Hämeenlinnassakaan ei tiedetä hyvin, mitä kaikkea osaamista kaupungista löytyy häiden ja muiden juhlien järjestämiseen, he sanovat.

Kaksikko haluaa tapahtumasta jokavuotisen perinteen. Ensimmäiseen kertaan he ovat varanneet 300 Häät ja juhlat -lehteä jaettavaksi maksutta tulijoille, ja sama luku on minimitavoite kävijämääräksi. Syksy on heidän mielestään hyvä aika häiden suunnittelua ajatellen. Monilla on jo ensi kesän häät työn alla, ja miksei häitä voisi pitää syksyllä tai talvellakin, ainakin Vanajanlinnassa.

Omassa työssään Kinnari ja Ahlholm ajattelevat myös ekologisuutta. Käyttämällä vuokratuotteita ei tarvitse aina ostaa esimerkiksi uusia koristeita.

Nykyisin hääjuhlia pidetään Kinnarin ja Ahlholmin mukaan sen verran paljon, että ala on kasvamassa. Ollaan menty kohti yhä isompia pippaloita.

– Nyt suositaan isoja herkkupuffia ja kukka-asetelmia ja runsautta jenkkityyliin. Hääseurueet ovat entistä suurempia, ja juhlat saattavat heillä kestää torstaista sunnuntaihin. Mikäänhän ei mene yhtä nopeasti kuin hääpäivä, Kinnari ja Ahlholm naurahtavat.

Tänä kesänä Kinnari suunnitteli 18 häät. Ensi kesäksi on jo varaus 5 juhlasta, ja talvellekin on tilauksia. Kotikaupungissaan Hämeenlinnassa hän ei kuitenkaan saanut suunniteltavakseen kesähäitä yksiäkään, vaan tilaukset tulivat kauempaa, Iisalmesta, Turusta, Helsingistä ja muualta.

Ahlholmia työllistää lähipäivinä myös 16.9. Säästöpankki-areenassa pidettävä lasten puuhapäivä, jossa muun muassa eri urheiluseurat tarjoavat lapsille tekemistä toimintapisteissään.

– Vanajanlinnan tapahtuma on hääpainotteinen, mutta haluamme tuoda ideoita muihinkin juhliin ja herätellä erityisesti hämeenlinnalaisia yrityksiä siihen, että ne voisivat ulkoistaa juhliensa järjestelyä. Usein homma jää niissä jonkun yhden työntekijän vastuulle, Kinnari ja Ahlholm pohtivat.

With Love -häätapahtuma Vanajanlinnassa la 8.9. klo

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset