fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Haaveena tuhat yhdistystä

Sivustolta voi hakea Kanta-Hämeen yhdistyksiä esimerkiksi aihealueittain lajiteltuna.

Kanta-Hämeen yhdistyskenttä astui uuteen maailmaan, kun Meidanhame.fi -verkkosivusto avattiin. Virallinen julkaisupäivä oli maanantai 17.9.

Sivuston parissa on pakerrettu vuoden alusta, kun Hämeen Setlementin koordinoima Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö sai hankerahoituksen sen rakentamiseksi. Tarve on ollut olemassa.

– Me on toivottu tällaista jo pidempään, kun on tehty järjestöyhteistyötä ja on ollut tarvetta saada tiedot kootusti yhteen paikkaan, Hämeen Setlementin järjestöpäällikkö Sara Löyttyjärvi perustelee.

Kun sivusto lanseerattiin, mukana oli eturintamassa kymmenen hämäläistä yhdistystä. Lisää toivotaan tulevan, kun markkinointi ja käytön opastaminen yhdistyksille alkaa todenteolla.

Käyttöön järjestetään myös opastusta ja työpajoja. Sivustolle rekisteröityminen ja sen käyttö on yhdistyksille maksutonta. Se tulee myös pysymään ilmaisena, sillä rahoitus sivuston ylläpidolle on taattu myös jatkossa.

Yhdistyksen tiedot voi ilmoittaa sivustolle kuka vain.

– Luotamme, että se tieto on oikeaa, mutta tarkastamme tietysti, että sisältö on asiallista. Jos sinne ilmestyy jotain asiattomia tietoja, ne poistetaan.

Meidanhame.fi toimii kahteen suuntaan. Ensiksikin se antaa yhdistyksen toiminnalle näkyvyyttä ja mahdollisuuden tavoittaa uusia osallistujia.

– Kun opimme tuntemaan paremmin toisten yhdistysten toimintaa, ehkä se antaa lisää myös yhteistyön paikkoja toimijoille, joilla voisi olla samantapainen kohderyhmä, Löyttyjärvi visioi.

– Ja jos joku ihminen kaipaa toimintaa tai haluaa ryhtyä vapaaehtoiseksi, täältä voi etsiä sitä omalta paikkakunnalta tai haluamansa aihepiirin alta.

Sivustolle kootaan tietoja yhdistyksistä Kanta-Hämeen 11 kunnan alueelta. Tarkkaa tavoitetta yhdistysten määrälle ei ole asetettu.

– Sitä on koetettu miettiä. Jos saisimme hankkeen aikana kahdessa vuodessa mukaan kolmasosan Kanta-Hämeen yhdistyksistä, se tarkoittaisi tuhatta. Se olisi aika hyvä määrä, Löyttyjärvi ynnää.

Yhdistykset ja yhteisöt voivat perustietojensa lisäksi kertoa sivustolla toiminnastaan monipuolisesti. Sinne voi kirjata kerhot, ryhmät, harjoitukset, kohtaamispaikat ja kokoukset. Lisäksi voi tiedottaa erilaisista tapahtumista ja koulutuksista. Sinne voi myös kuuluttaa avoimista vapaaehtoistehtävistä sekä mahdollisista työ- ja harjoittelupaikoista.

Lisäksi sivulla on paikkansa ajankohtaisille järjestöuutisille, tiedotteille ja blogiteksteille.

Sivuston käyttäjä voi puolestaan tehdä yksilöityjä hakuja esimerkiksi ajankohdan, paikkakunnan tai teeman mukaan.

Kanta-Häme ei ole maakuntana aivan eturintamassa, mitä tällaisiin yhdistysten sateenvarjosivustoihin tulee, mutta ei myöskään jälkijunassa. Ennestään vastaavat aluepalvelut löytyvät jo Lapista, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Karjalasta, Keski-Suomesta, Pohjois-Savosta sekä Kymenlaaksosta ja Etelä-Karjalasta, joilla on yhteinen sivusto.

Espoolaisilla ja lohjalaisilla on omat sivunsa, mutta ne ovat yhdistymässä koko Uudenmaan kattavaksi. Mukaan on tulossa myös uusia alueita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset