Kaupunkiuutiset

Hakalanniemen alueella jatkuvaa kiusantekoa

Hämeenlinnan Hakalanniemen kaupunginosan asukkaat ovat joutuneet toistuvan häiriökäyttäytymisen kohteeksi. Paikallisten asukkaiden mukaan kiusanteon takana on ilmeisesti vain yksi henkilö, mutta häntäkään ei ole saatu kiinni itse teosta vakavampien tekojen osalta.

Loppukesän ja syksyn aikana Hakalanniemessä on naarmutettu henkilöautoja, puhkottu erilaisten kulkuneuvojen renkaita, ahdisteltu ihmisiä, tyhjennetty postilaatikoita, sotkettu postilaatikoita ja asuntojen postiluukkuja eläinten ulosteilla sekä tirkistelty pimeän aikaan asuntoihin. Osaan asukkaista on kohdistunut myös uhkailua. Häiriökäyttäytyminen alkoi noin vuosi sitten.

Poliisille on tehty jo ainakin kaksi rikosilmoitusta, mutta asia ei ole edennyt, koska ei ole olemassa olevaa pitävää näyttöä tihutöiden tekijästä/tekijöistä.

Poliisi ohjeistaa ilmoittamaan kaikista rikollisista teoista suoraan viranomaisille.

Pahimmillaan tihutyöt ovat aiheuttaneet tuhansien eurojen kustannukset, kun autojen maalipintoja, ikkunoita ja renkaita on naarmutettu ja rikottu.

Muutama asukas epäilee myös postisalaisuuden murtuneen, kun alueen asukkaiden postilaatikkoja murrettu väkivalloin ja saapuneet postit ovat kadonneet päivälehtiä myöten.

– Osa alueen asukkaista ei edes uskalla ilmoittaa kaikista eteen tulevista teoista viranomaisille koston pelossa. Muutamille ihmisille yksi häiriköijä on sanonut suoraan, että kosto tulee paluupostissa, eräs osalliseksi joutunut alueen asukas kertoo.

Kiusanteon kohteeksi joutuneet eivät halua puhua julkisuudessa omilla nimillään uusien kiusantekojen pelossa.

– Elämä on muuttunut ihan viime kuukausina jopa ahdistavaksi, kun koskaan ei tiedä mitä uskaltaa tehdä ja sanoa, Hakalanniemen toinen asukas kertoo. Hän lisää, että pimeän syksyn myötä epävarmuutta aiheuttaa myös ”puskista tapahtuva asuntojen tarkkailu”.

Alueen yhteisössä myös lapsiperheet ovat joutuneet miettimään lasten ulkona leikkimistä uudelleen, koska myös heidän äänekkäimpiä touhuja on keskeytetty.

Koirien ulkoiluttajat ovat jatkuvan tarkkailun alla. Syksyn aikana on käynyt niin, että luontoon jäänyt koiran uloste on sullottu oletetun omistajan postiluukusta sisälle tai postilaatikkoon.

– Se kertoo siitä, että ihmisten liikkumista seurataan jatkuvasti, alueen asukas päättelee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

24.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.10.2020