fbpx
Kaupunkiuutiset

Hakkalan koulun entiset opettajat viihtyvät yhdessä eläkkeelläkin

Vuonna 2009 Lammilla rekisteröitiin yhdistys, jonka alkuperäissäännöissä on teesi, että jäseneksi pääsee vain kutsuttaessa. Pääsyvaatimuksena on lisäksi, että seuraan soveltuvan jäsenen on oltava Hakkalan koulusta eläkkeellä oleva opettaja. Hopeat ry:ssä on tällä hetkellä 23 entistä peruskoulun yläasteen opettajaa.

– Lammin koulutoimi on edelleenkin kiinnostuksemme kohde. Eräs huolenaihe on poistunut, kun Lammin lukion toimintaa on päätetty jatkaa, kertovat opettajat.

– Opiskelijamäärä on pienentynyt meidän ajoistamme. Lammin yhteiskoulussa oli 70-luvun alussa 700 oppilasta, nykyisin huomattavasti vähemmän, entiset opettajat muistelevat.

Hopeat yhdistys- rekisteriin

– Opettajina viihdyimme hyvin yhdessä ja eläkkeelle siirryttyämme jatkoimme keskinäisiä tapaamisia. Yhdistyksen pankkitili, arpajaiset jms. edellytti rekisteröitymistä, kertoo puheenjohtaja Markku Kauppinen. Hänen mukaansa yhdistyksessä on paljon paikkakuntaan sitoutuneita ja kyvykkäitä ihmisiä.

– Lammin jokavuotinen itsenäisyyspäiväjuhla toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Me olemme myös eräänä vuonna vastanneet tilaisuuden tarjoilusta. Keittelimme Konnarin koulun käytävällä kahvia, kertoo Hopeat ry:n sihteeri Liisa Tapola.

– Tänä aikana kun olemme kuuluneet kantakaupunkiin, Lammi-työryhmä on järjestänyt Lammi-viikon elokuussa. Pari vuotta sitten Lammi-viikolla me Hopeat pystytimme valokuvanäyttelyn Lammin kouluista. Sinä vuonna Lammin viimeisetkin pikkukoulut loppuivat, mainitsee Marja Kauppinen.

Paljon toimintaa

Hopeat ovat mukana Lammin kuuluisilla Pellavamarkkinoilla lähes joka vuosi muun muassa myymässä arpoja.

– Pellavamarkkinoilla mukana olo on melko iso ponnistus, sillä olemme järjestäneet siellä näyttelyn useana vuonna. Ensimmäisellä kerralla esillä oli taidelasia. Seuraavan vuoden teemana olivat hatut, kaikki saivat tuoda mieleisiään hattuja ja tarinoita niistä. Näyttely erilaisista tuoleista kiinnosti yleisöä tavattomasti, samoin näytteilleasettajien omat suosikkitaulut kodeista. Viimeisin näyttely oli Hakkalan koulun opettajan Kirsti Steniuksen maalauksista koottu, Markku Kauppinen kertoo.

– Järjestimme myös seurakunnan kanssa tamperelaisen 4M-yhtyeen konsertin, buukattiin tapahtuma ja myytiin liput, Sinikka Hakala sanoo.

– Kokoonnumme ainakin kerran kuussa, joko jonkun kotona tai esimerkiksi Turvan talon kerhotilassa, Kaisa Koskue mainitsee.

– Vietämme ruokajuhlia, rapujuhlia, pikkujouluja ja syntymäpäivien täysiä vuosia, mainitsee rahastonhoitaja Ritva Pakari.

Kulttuurimatkailua

Hopeat harrastavat kulttuuria, Lahden ja Hämeenlinnan museot ovat tulleet tutuiksi. On tehty elokuvamatkoja lähikaupunkeihin, nähty musikaali Kristina från Duvemåla, ja tutustuttu Ateneumissa Tove Janssonin tuotantoon. On tehty hiihto- ja ruskamatkoja Lappiin ja koettu Tuusulan Rantatien taitelijakodit. Kirjallisuusillat lukupiireineen ja niihin liittyvät elokuvat kuuluvat myös aktiivisten eläkeläisten toimintaan. Reissuilla on mukana keskimäärin kymmenen Hopeaa.

– Olemme pitäneet myös virsilauluiltoja, säestäjänä on ollut entinen oppilaamme, Liisa Tapola kertoo.

Seuraavana on vuorossa oopperamatka Tallinnaan kuulemaan La Traviata.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset