Kaupunkiuutiset

Halliremontti hankaloittaa Uimaseuran toimintaa

Hämeenlinnan uimahalli suljetaan remontin takia kesäkuun 2016 alussa. Näillä näkymin halli avataan vasta elo-syyskuussa 2017. Tuleva halliremontti hankaloittaa merkittävästi Hämeenlinnan Uimaseuran toimintaa.

– Remontilla on toimintaamme erittäin suuri vaikutus, sillä 95 prosenttia toiminnastamme tapahtuu tässä hallissa, Kalle Aaltonen Hämeenlinnan Uimaseurasta kertoo.

Seura joutuu tekemään järjestelyjä toimintansa turvaamiseksi remontin aikana. Näillä näkymin kilpauintiryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan Lammin ja Tervakosken uimahalleissa, sekä kesällä Apparalla.

– Toivottavasti Appara saadaan hyvin toimivaksi, koska allas on ainoa, joka sijaitsee kantakaupungissa.

Kilpauimarit harjoittelevat 5–10 kertaa viikossa, joista osan aamuisin. Jo nyt kilpauimareiden harjoitusmatkat tuottavat välillä vanhemmille kuljetusongelmia, saati sitten, kun harjoitukset siirtyvät kantakaupungin ulkopuolelle.

Seura joutuu väistämättä supistamaan lasten uimakoulujen ja muiden kurssien määrää. Kursseja on tarkoitus kuitenkin järjestää mahdollisuuksien mukaan Tervakoskella ja Lammilla.

– Hallin sulkeminen pienentää toiminnan volyymia todella paljon, Aaltonen harmittelee.

Neuvottelut käynnissä

Seura neuvottelee parhaillaan Lammin ja Tervakosken uimahallien sekä Aulangon kylpylän käytöstä uimahalliremontin aikana. Myös Ilveskodin ja Voutilakeskuksen altaiden käytöstä on käynnissä neuvotteluja.

– Jos tässä kaupungissa on muita altaita, joista emme vielä tiedä, niistä voisi meille vinkata, sillä olemme kiinnostuneet vuokraamaan, jos sopiva löytyy, Aaltonen vinkkaa.

Yleisesti Aaltonen on myös huolissaan tavallisten uimareiden harrastusmahdollisuuksista remontin aikana.

Uimahallissa käy paljon eläkeläisiä, joista monelle uimahalli on tärkeä paikka paitsi kuntoilulle, myös sosiaaliselle kanssakäymiselle.

– Monet eläkeläiset pystyvät parhaiten harrastamaan liikuntaa täällä, eivätkä he välttämättä pääse Lammille. Minua huolettaa, että halliremontilla voi olla kauaskantoiset seuraukset, jo kansanterveydellisestikin.

Kuljetuksia Lammille

Uimahallin remontin aikana kaupunkilaisten käytössä ovat kesäaikana Ahveniston maauimala ja talvella Lammin uimahalli.

– Pyrimme pitämään Ahveniston maauimalan auki mahdollisimman pitkälle syksyyn 2016, ja vastaavasti aikaistamaan sen avaamista keväällä 2017, vt. toimitusjohtaja Timo Saviniemi Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:stä kertoo.

Kun maauimala syksyllä suljetaan, kaupunki aikoo järjestää kuljetuksia Lammin uimahalliin talven 2016–2017 ajaksi. Tervakosken ja Valkeakosken uimahalleihin kyytejä ei järjestetä.

– Alustavasti olemme suunnitelleet kuljetuksia Lammille 2–3 kertaa viikossa, joista ainakin yksi kuljetus olisi sunnuntaisin.

Kuljetuksista tullaan tiedottamaan kaupungin omien tiedotuskanavien kautta sekä yleisillä lehti-ilmoituksilla.

– Toivomme tietysti käyttäjiltä joustoa. Valitettavasti vaihtoehtoja ei kauheasti ole, mutta onneksi tilanne on tilapäinen, ja vuonna 2017 käytössä on entistä parempi uimahalli.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset