fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Palokunnantalolla juhlittiin – Lammilla joulunavaus sai väen liikkeelle

Lisäksi Hamkin tutkimusyksikkö on ollut mukana kehittämässä uudenlaista järjestelmää.
Heli Eskolin, 75, ja Pentti Repo, 80, viettivät yhteisiä syntymäpäiväjuhlia ja juhlistivat samalla Revon muistelmakirjaa Hämeenlinnan Palokunnantalolla. Kuva: Riikka Happonen
Heli Eskolin, 75, ja Pentti Repo, 80, viettivät yhteisiä syntymäpäiväjuhlia ja juhlistivat samalla Revon muistelmakirjaa Hämeenlinnan Palokunnantalolla. Kuva: Riikka Happonen

Hämäläistyttö ja karjalaispoika juhlivat yhdessä

Ikäihmisten raadin puheenjohtajalla Pentti Revolla oli torstaina kaksi syytä juhlaan. Hän juhlisti Palokunnantalolla kirjansa Karjalaispojan maailmankuva avartuu – Tarinoita ja taustoja ajalta, jota ei enää ole ilmestymistä sekä samalla omia ja elämänkumppaninsa Heli Eskolinin syntymäpäiviä.

Satulinnan tansseissa lähes 25 vuotta sitten tavannut pariskunta kertoo, että heitä yhdistää kulttuurin lisäksi kolmannen sektorin sosiaali- ja terveystyö. Perusturvavirastossa uransa tehnyt Eskolin tuntee sosiaali- ja lääketeollisuudessa toiminut Repo terveysasiat.

Kirjassaan Repo muistelee lapsuus- ja nuoruusvuosiaan Ruokolahdella.

– Mie läksin Karjalasta, mutta Karjala ei lähtenyt miusta, Repo nauratti juhlayleisöä.

Lammin seurakunnan lastenohjaajat Elina Selinummi ja Sanni Jaakkola osallistuivat joulunavaukseen lasten toimintapisteellä. Kuva: Pirkko Kivimäki

Joulunavaus toi kylätaloon elämää Lammilla

Lammin Turvantalolla lähes 400 kävijää vietti yhteistä joulunavausta viikko sitten. Samalla pitkään vajaakäytöllä ollut kylätalo sai kaivattua elämää. Paikallinen yrittäjäyhdistys järjesti tapahtumaa 1960-luvulta lähtien näihin vuosiin asti, mutta nyt vetovastuussa olivat kyläyhdistys ja monet muut tahot yhdessä.

– Lapsille ja nuorille oli toimintapisteitä, soittokunta konsertoi, joulupukki vieraili, ja yrittäjät tarjosivat joulupuuroa. Vaikka vettä satoi, väkeä riitti koko iltapäivälle, Sydänlammin kyläyhdistyksen sihteeri Anja Vitie kertoo.

Turvantaloa ylläpitää yleishyödyllinen osakeyhtiö, joka vuokraa tiloja erilaisiin tilaisuuksiin. Vitien mukaan korona toi kylätalolle taloudellisesti kovat ajat, mutta nyt on saatu merkkejä paremmasta. Viikkoa aiemmin pidetty Angelika Klasin konsertin suosio jo antoi lupausta talossa pidettävien yleisötapahtumien uudesta tulemisesta.

Hamkin tutkimusyksikkö mukana uudessa yhteishankkeessa

Hamkin tutkimusyksikkö on ollut mukana kehittämässä uudenlaista tilanvarausjärjestelmää, jonka muun muassa Limingan kunta otti juuri käyttöönsä. Uuden järjestelmän avulla kuntalaiset ja kunnan omat työntekijät pystyvät helposti varaamaan ja käyttämään kunnan kaikkia liikunta- ja kokoustiloja. Uusi Seniortekin e-Tilat -tilanvarausjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Schneider Electricin, Asion ja Hamk Smart -tutkimusyksikön kanssa.

Hamk kertoo tiedotteessaan, että hankkeessa saavutettiin erinomaisia tuloksia, ja että muidenkin kuntien kannattaisi ottaa siitä koppia: tilanvarauspalvelun käyttöönoton jälkeen Limingan kunnalle on tullut välittömiä kustannussäästöjä, jotka kasvavat sitä mukaa kun kuntalaiset asentavat e-Tilat -sovelluksen älypuhelimiinsa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset