fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keskiaikafestivaaleilla vieraili runsaat 24 000 kävijää – Suosituimpia vetonauloja olivat sotahevosleiri ja tavernapiha

Peitsenpalaset lentelivät, kun Mikko Hokka osui Jaakko Nuotioon noin 30-40 km/h nopeudella. Kuva: Riikka Helenius
Peitsenpalaset lentelivät, kun Mikko Hokka osui Jaakko Nuotioon noin 30-40 km/h nopeudella. Kuva: Riikka Helenius

Viime viikonvaihteessa järjestetty Hämeen keskiaikafestivaali ylsi kävijätavoitteeseensa koronasta huolimatta.

– Tapahtumassa vieraili kaikkiaan 24 420 kävijää. Alue toimi tosi hyvin ja suosituimpia vetonauloja olivat sotahevosleiri, buhurt ja tavernapiha. Näitä jatketaan varmasti ensi vuonnakin, festivaalijohtaja Ville Ketonen kertoo tyytyväisenä.

Peitsiturnajaiset ja Buhurtin SM-kisat

Sotahevosleirissä käytiin vauhdikkaat peitsiturnajaiset neljä metriä pitkillä, kahdeksan kilon painoisilla peitsillä. Mukana oli Euroopan mestaruustasoisia kilpailijoita.

Turnajaiset voitti Jaakko Nuotio hevosellaan Fere. Toiseksi tuli Mikko Hokka hevosellaan Alecto ja kolmanneksi Jose Pedro Bernandes hevosellaan Fiscko.

Festivaalihumun keskellä käytiin myös Tavastia Armigerin isännöimät buhurtin SM-osakilpailut.

Buhurtin 3 vs 3 -ottelun voitti Nordburg Tallinnasta. Toiseksi sijoittui Päijät-Häme Medieval Combat ja kolmanneksi Medieval Combat Sport Satakunta.

Eniten henkilökohtaisia voittoja niitti Vladimir Maksimenko. Mies voitti 75-85 -kiloisten Profight-ottelun, miesten pitkämiekka- sekä kilpi ja miekka -kilpailun.

Kotikaupungin joukkuetta, Tavastia Armigeria edustava Antti Tarkkala sijoittui toiseksi 75-85 -kiloisten Profight-ottelussa ja kolmanneksi miesten pitkämiekkaottelussa. Tavastia Armigeria edustava Vili Helminen niitti kultaa omassa painoluokassaan 95 kg.

Keskiaikafestivaalin yhteydessä oli tilaisuus tutustua myös antiikkikauppias ja -keräilijä Peter Mustosen noin 100 esineen kokoelmaan.

Mustonen on erikoistunut militariaan ja antiikkiaseisiin. Mustosen kokoelma jatkaa matkaansa Hämeenlinnasta Pohjanmaalle, missä se tulee esille museoon ensi vuonna.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset