Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeen keskiaikafestivaali taipui asiakaspalautevyöryyn ja laski lippujen hintoja – Romantiikka roihuaa viikonlopun festivaaleilla

Tänä vuonna Hämeen keskiaikafestivaali tarjoilee hurjia taistelunäytöksiä ja ripauksen romantiikkaa.
Linnan pihalla kisataan lauantaina Viking Games. Lajeina ovat kilpipaini, pölkyn kanto ja siltataistelu. Kuva: Ari Laakso
Linnanpuistossa kisataan lauantaina Viking Games. Lajeina ovat kilpipaini, pölkyn kanto ja siltataistelu. Kuva: Ari Laakso

Hämeen keskiaikatapahtumat Oy järjestää jälleen Hämeen keskiaikafestivaalin 14.–18.8. Tarjolla on taas hevosturnajaiset, taisteluita, musiikkia, lastenohjelmaa, Linnanpuistoon levittäytyvä markkinatori ja keskiaikaharrastajien telttaleiri nuotiotulineen. Tämän vuoden teemana roihuaa rakkaus.

– Lemmen ilot -teema näkyy ja kuuluu musiikissa, hevosturnajaisten ritariromantiikassa ja linnassa järjestettävissä luennoissa. Henri Hiljander luennoi keskiaikaisesta lemmestä, Satu Hovi lemmen nostattamiseen käytetyistä yrteistä ja Kai Kankaanpää tähtien asennosta ja lemmekkäästä lääketieteestä, festivaalijohtaja Mari Nokkonen esittelee.

Tapahtuman juontajana ja elävöittäjähahmona toimii Elina Punahuuli, jota esittää helsinkiläinen burleskitaiteilija Pilvi Virtanen.

– Punahuuli etsii isää tulevalle lapselleen ja hauskuuttaa yleisöä jutuillaan, Nokkonen kertoo.

Uusi Viking Games

Rakkausteema siivittää myös sunnuntain viikinkitaistelua. Miekkailu- ja historianelävöittämisseura Vanajan Susien puheenjohtaja Timo Paloposki ideoi naimakaupan kahden hämäläisen kylän, Mäskälän ja Rastilan välille. Asiat eivät kuitenkaan suju yllätyksettä, ja naimakauppojen sijaan päädytään taistelun tiimellykseen.

Taistelunäytösten lisäksi yleisö voi seurata buhurtin SM-osakilpailuja tai uutta Viking Games -kilpailua. Viking Games kisataan Linnanpuistossa lauantaina kello 11. Lajeina ovat kilpipaini, pölkyn kanto ja siltataistelu.

– Kilpailussa tarvitaan paitsi voimaa myös nopeutta, strategista ajattelua ja viekkautta. Viking Gamesista on tarkoitus tehdä uusi vuosittainen perinne, Vanajan Susien sihteeri Kaj Raiskio toteaa.

Tuliturnajaiset elokuun yössä

Uusia esiintyjiä ovat saksalainen Corvus Corax -bändi ja italialainen katuteatteriryhmä Il Buffone di Corte. Rohan Tallien hevosturnajaisia voi seurata perjantaina kello 16 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 14. Lauantai-iltana hämärän laskeutuessa linna juhlavalaistaan ja linnan pihalla käydään näyttävät tuliturnajaiset.

Pääsylippujen hintoja kohtuullistettu

Pääsylippujen hinnat nousivat pari vuotta sitten, kun tapahtuma muuttui festivaaliksi.

– Pääsylipuista on tullut runsaasti yleisöpalautetta. Laskimme lippujen hintoja tänä vuonna viidellä eurolla. Aikuisten päivälippu maksaa portilla 20 euroa ja lasten 15 euroa. Päivälipulla pääsee myös linnaan ja museoihin. Alueelle on vapaa pääsy keskiviikkona ja torstaina, kun tapahtuman pystytys on vielä käynnissä. Myös iltatorille pääsee maksutta ostoksille, Nokkonen kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset