Kaupunkiuutiset

Hämeenlinna juhlii satavuotiasta Suomea monin tapahtumin

Hämeenlinnan Suomi100 -juhlavuosi näkyy kaupungin katukuvassa erilaisina tapahtumina. Juhlavuoden päätapahtumiin lukeutuvat mm. hyvien tekojen kampanja, kuorojen suurtapahtuma sekä lasten ja nuorten suurleiri.

Hyvien tekojen kampanja on koko vuoden kestävä hanke, jonka tavoitteena on tehdä hyvän tekemistä arkipäiväisempää ja helposti lähestyttävämpää. Kampanjaa voi seurata somessa @365hyvaatekoa tai omat hyvät teot voi jakaa tagilla #365hyväätekoa. Kampanjan verkkosivut avautuvat 19.1. osoitteessa www.hyvientekojenkampanja.fi.

Luonnon päivät juhlistavat luontoa ympäri Suomea ja tuovat erilaisia tapahtumia Hämeenlinnaan muun muassa Aulangolle. Päivien tarkoituksena on juhlistaa satavuotiaan Suomen luontoa, madaltaa kynnystä lähteä luontoon, pitää hauskaa sekä nauttia suomalaisesta luonnosta porukalla.

Neljänä Luonnon juhlapäivänä kuka tahansa voi järjestää tapahtuman 100-vuotiaan Suomen luonnon kunniaksi. Ensimmäinen Luonnon päivä järjestetään 4.2. teemalla ”Sukella talveen”. ”Villiinny keväästä” järjestetään 20.5., ”Rakastu kesäyöhön” 17.6. ja ”Juhli luontoa” 26.8.

Päiviä voi myös juhlistaa osallistumalla tapahtumiin tai lähtemällä luontoon ystävien kanssa jakaen tunnelmia tunnisteella #luonnonpaivat #suomi100. Lisätietoa päivien tapahtumista päivittyy osoitteeseen www.luonnonpaivat.fi.

Sulasolin laulujuhlat on yksi juhlavuoden näyttävimmistä tapahtumista. 12.–14.5.2017 Hämeenlinna laulaa ja soi 3 000 kuorolaulajan ja soittajan voimin. Konsertteja ja ilmaistapahtumia on runsaasti ympäri kaupunkia kolmen päivän ajan. Lisätietoa laulujuhlista löytyy osoitteessa www.laulujuhlat.fi.

Syödään yhdessä -tapahtuma puolestaan täyttää Hämeenlinnan keskustan herkuilla. 17.6.2017 järjestettävässä tapahtumassa keskustan kävelykadulle tuodaan kymmeniä metrejä pitkät pöydät, jonne voi tulla syömään omia eväitä tai lähiravintoloista haettuja herkkuja.

Maaseutu tuodaan torille aikaisemmin päivällä Maaseutu polulla MTK:n, Maa- ja kotitalousnaisten, 4H:n ja Marttojen rakentamana. Lisätietoa valtakunnallisesta hankkeesta www.syodaanyhdessa.fi

KaupunkiJamboree on puolestaan täysin uudenlainen tapahtuma, joka tuo 3 000–4 000 lasta ja nuorta keskelle Hämeenlinnaa neljän päivän ajaksi. 31.7.–3.8.2017 neljä erilaista laaksoa ovat täynnä innostavaa ja mielenkiintoista tekemistä. Lisätietoa osoitteesta www.kaupunkijamboree.fi/kaupunkijamboree/.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020