Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan rippikoulut käynnistyvät normaalissa aikataulussa tammikuussa – Hiihtolomaleirin kohtalo on yhä avoin

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa konfirmaatiojumalanpalvelus pidetään heti leirin jälkeen.
Riparitapaamiset järjestetään toistaiseksi normaalista poiketen etäyhteyksin. Tapaamisia on suunnilleen kerran kuukaudessa kevään ajan. Kuva: Riku Hasari
Riparitapaamiset järjestetään toistaiseksi normaalista poiketen etäyhteyksin. Tapaamisia on suunnilleen kerran kuukaudessa kevään ajan. Kuva: Riku Hasari

Kaikki Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan rippikoulut käynnistyvät normaalisti tammikuussa.

Riparitapaamiset järjestetään kuitenkin toistaiseksi etäyhteyksin. Tapaamisia on suunnilleen kerran kuukaudessa kevään ajan.

Rippikouluryhmien työntekijät kertovat lähiaikoina kevään aikatauluista ja toimintatavoista omille ryhmilleen.

– Toki haluaisimme järjestää tapaamiset kasvokkain, ja heti kun se on mahdollista, teemme niin. Luotamme siihen, että kesän leirijaksot pystytään järjestämään ainakin yhtä hyvin kuin viime kesänä, eli lähes normaalisti, kertoo nuorisotyönohjaaja Maria Lehtovaara.

Viime kesästä myönteistä palautetta

Viime kesänä konfirmaatiojumalanpalvelus pidettiin heti leirin päättymisen jälkeen. Samoin toimitaan tänä vuonna.

– Aiemmin leirin ja konfirmaation välissä oli viikko aikaa. Viime kesänä tämä muutettiin koronan takia, ja siitä tuli viime kesänä paljon myönteistä palautetta, Lehtovaara mainitsee.

Nyt seurakunnassa jännitetään sitä, voidaanko hiihtoloman leiri järjestää. Varasuunnitelmana on leiriviikko heinäkuussa.

– Henkisesti nyt on paljon parempi tilanne kuin viime vuonna, kun korona rysähti päälle kerralla. Saimme silti järjestettyä rippikoulut hyvin ja turvallisesti, ja perheet olivat ymmärtäväisiä ja tyytyväisiä. Nyt olemme voineet valmistautua hyvin etukäteen.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on tänä vuonna 465 rippikoululaista. Luku sisältää myös muiden järjestäjien rippikouluihin osallistuvat hämeenlinnalaiset. Kaikkiaan 17 rippikoulusta 15 on rippileirejä ja kaksi päivärippikouluja.

Aikuisten toiminnat tauolla

Koronarajoitukset vaikuttavat edelleen seurakunnan toimintaan.

Rajoitusten vuoksi seurakunnan aikuisille suunnatun toiminnan tauko jatkuu ainakin 31.1. saakka. Lasten pienryhmät sen sijaan ovat voineet aloittaa. Koululaisten Oma olkkari -toiminta käynnistyy 19. tammikuuta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset