fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Ali Sajadi aloittaa Pumppuhuoneen uutena luotsina – Satamaravintolan tarjonta laajenee sitä mukaa kuin koronarajoituksia puretaan

Joitakin asiakkaita on jo käynyt ovella kolkuttelemassa, mutta tällä viikolla ravintola oli suljettuna, sillä maksupääte ei ollut vielä tullut. "Ravintolan sisustus on muokattu uuteen uskoon", Ali Sajadi ja Fatemeh Hussaini kertovat. Kuva: Heli Karttunen
Joitakin asiakkaita on jo käynyt ovella kolkuttelemassa, mutta tällä viikolla ravintola oli suljettuna, sillä maksupääte ei ollut vielä tullut. "Ravintolan sisustus on muokattu uuteen uskoon", Ali Sajadi ja Fatemeh Hussaini kertovat. Kuva: Heli Karttunen

Sotkanrannan venesataman ravintola Kantolassa on saanut uuden yrittäjän.

Hämeenlinnalainen Ali Sajadi alkaa pyörittää kiinteistössä Sotkanrannan Cafe & Bar -ravintolaa.

– Ravintola on tarkoitus avata ensi maanantaina 9. toukokuuta, Sajadi sanoo.

Sopiva paikka ravintolalle

Yrittäjyys ja ravintolatoiminta ovat afganistanilaislähtöiselle Ali Sajadille tuttuja. Hän oli 12 vuotta yrittäjänä Iranissa.

– Pidin ensin miestenvaateliikettä ja sen jälkeen viisi vuotta omaa kahvilaa. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut töissä täällä Topcapi-ravintolassa. Kaikki keittiöhommat ovat tulleet tutuiksi.

Viime talvena hän bongasi netistä, että Sotkanrannassa olisi tyhjä liiketila vuokrattavissa.

– Tulin katsomaan paikkaa ja näin, että täällä on vesi lähellä. Ajatuksena on, että perheet ja nuoret voisivat viettää täällä vapaa-aikaa.

Tarjontaa lisätään vähitellen

Alkuun Sotkanrannan Cafe & Barissa on tarjolla burgereita ja hodareita, salaattia sekä fingerfoodia. Tarjolla on myös lastenannoksia.

– Tarjontaa laajennetaan sitä mukaa kuin koronarajoituksia puretaan. Haluan tarjota täällä espanjalais- tai italialaistyyppistä ruokaa. Tykkään myös paistaa pihvejä.

Kahvin ja virvokkeiden lisäksi ravintolasta saa olutta, siideriä sekä viinejä.

Yrittäjä kaavailee oheispalveluksi muun muassa vesijettien vuokrausta. Tila on myös vuokrattavissa juhla- tai kokoustilaksi.

Kesä on terassiravintolan paras sesonki, mutta suunnitteilla on nuorille suunnattua toimintaa, joka kantaisi talven yli.

– Uusia ideoita toteutetaan pikkuhiljaa.

Yrittäjä tekee pitkiä päiviä

Ali Sajadi saapui Suomeen reilut neljä vuotta sitten. Puoliso Fatemeh Hussaini on ollut Suomessa jo 15 vuotta. Perheessä on 6- ja 8-vuotiaat tyttäret.

Hussaini valmistui juuri lähihoitajaksi.

– Olen tässä apuna pari vuotta. Kun saamme homman pyörimään, aion tehdä oman alan töitä, Hussaini kertoo.

Maanantaista lähtien ovet ovat avoinna sunnuntaista torstaihin kello 10–22 ja perjantaina sekä lauantaina kello 10–24.

– Teen pitkää päivää, mutta tällainen paikka vaatii pitkät aukiolot, Sajadi tuumaa.

Ali Sajadin ravintolassa on jo puitteet valmiina asiakkaita varten.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset