fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämeenlinnalainen huippukokki Miika Keskitalo sai unelmiensa pestin Pariisista – Seuraaja Vintille löytyi toisesta ravintolasta

Miika Keskitalo kertoo, että valmistautuminen Vuoden kokki -kilpailuun on sujunut hyvin. Elokuussa ennen lähtöä Ranskaan hänellä on vielä luvassa valmistava leiri.
Miika Keskitalo palasi vuosi sitten Hämeenlinnaan johtamaan Ravinteli Vintin keittiötä. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Vuoden kokki -kilpailun finaalissa ensi syksynä kisaava Ravinteli Vintin keittiömestari Miika Keskitalo jättää elokuun lopussa Suomen hetkeksi.

Keskitalo on saanut määräaikaisen keittiöpäällikön paikan pariisilaisesta L’Adresse -ravintolasta.

Hänen tarkoituksenaan oli alun perin tarjoutua ravintolaan vierailevaksi nuoreksi keittiömestariksi, mutta ravintola ehdottikin hänelle suoraan päällikköpaikkaa.

– Minun piti mennä oppiin, mutta nyt minua onkin pyydetty opastajaksi ja inspiroijaksi amerikkalaisesta huippuravintolasta tulevalle nuorelle keittiömestarille, Keskitalo hymyilee.

Alun perin hän kiinnostui pestistä Ranskassa, koska hänen vaimonsa on menossa Pariisiin opiskelemaan syksyksi.

– Ajatuksena on, että palaamme jouluksi takaisin Suomeen. Katsotaan silloin, mitä ravintoloita Jokella (Vintin ravintoloitsija Joakim Parkkonen) on siinä vaiheessa näpeissään, Keskitalo nauraa.

Tilalle Jarkko Toivonen

Miika Keskitalon paikalle Ravinteli Vintin keittiömestariksi siirtyy aiemmin muun muassa Piparkakkutalon keittiömestarina tunnetuksi tullut Jarkko Toivonen.

– Voin lähteä hyvillä mielin, kun tiedän, että Jakke ja Julius (Johansson) pitävät paikasta hyvää huolta, Keskitalo sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miika Keskitalo lähtee seuraavaksi valloittamaan Ranskaa. Kuva: Esko Tuovinen

Miika Keskitalo lähtee seuraavaksi valloittamaan Ranskaa. Kuva: Esko Tuovinen

Vuoden kokki -kisa edessä

Vuoden kokki -kilpailu järjestetään lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini ja ruoka -messuilla Helsingin messukeskuksessa.

Keskitalo kertoo, että valmistautuminen kilpailuun on sujunut hyvin. Elokuussa ennen lähtöä Ranskaan hänellä on vielä luvassa valmistava leiri.

– Ranskan pesti sopii hyvin yhteen kilpailuun valmistautumisen kanssa. Hyvillä mielin lennän lokakuussa Suomeen kisaamaan ja toivottavasti palaan sitten Pariisiin mitali kaulassa, Keskitalo toivoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset