fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Mari Tuominen joutui jättämään myyntityöt vaikean migreenin takia – Nyt hän tekee uutta uraa laulajana taiteilijanimellä Mari Anela

Mari Tuominen muutti miehen perässä Hämeenlinnaan vuoden 2020 alussa ja aloitti musiikillisen uransa keskellä koronaa. Tanssimusiikista ja balladeista pitävä laulaja julkaisi debyyttisinglensä lokakuun alussa. Kuva: AP Sarjanto
Mari Tuominen muutti miehen perässä Hämeenlinnaan vuoden 2020 alussa ja aloitti musiikillisen uransa keskellä koronaa. Tanssimusiikista ja balladeista pitävä laulaja julkaisi debyyttisinglensä lokakuun alussa. Kuva: AP Sarjanto

Mari Tuominen on laulanut koko ikänsä. Hän muistaa elävästi ensimmäisen esiintymisensä.

– Laulan päiväkodissa Enkeli taivaan -kappaletta yksin yleisön edessä ja kynttilästä valuvat steariinit käsille. Minut laitettiin aina juhliin laulamaan, hämeenlinnalainen Tuominen kertoo.

Harrastus jatkui Tampereen musiikkiluokkien nuorisokuorossa ja klassisen laulun opinnoissa Pirkanmaan musiikkiopistossa. Viihdekuoro Cantarelliin Tuominen on kuulunut vuodesta 2000.

– Silti en koskaan ajatellut musiikista itselleni ammattia.

Uusi suunta elämälle

49-vuotias Tuominen on koulutukseltaan merkonomi ja tehnyt pitkän uran asiakaspalvelutehtävissä, myyntineuvottelijana ja myynnin alan yrittäjänä.

Kaikki muuttui, kun 30 vuotta vaivannut migreeni paheni krooniseksi.

Hän oli perustanut yrityksen vuonna 2011 ja teki siinä sivussa henkilökohtaisen avustajan töitä näkövammaisille ihmisille.

– Migreeni määritti aika paljon elämää ja myyntityö kävi liian raskaaksi. Oli hirveän vaikea päätös ajaa yritys alas, mutta en vain enää jaksanut, Tuominen sanoo.

Elämä sai uuden suunnan satunnaisen keskustelun kautta.

– Eräs ihminen esitti ratkaisevan kysymyksen, että mitä tekisin kaikkein mieluiten. Vastasin heti, että tietenkin laulaisin.

Ammattioppia Ikaalisista

Tuominen alkoi etsiä itselleen säestäjää ja löysi pianisti Teemu Heinon, jonka kanssa hän alkoi harjoitella ohjelmistoa. Syntyi Duo Too Sensitive, joka keikkaili jonkin verran.

Laulaja koki kuitenkin, ettei hänellä ollut riittävästi tietoa musiikin alasta.

– Hakeuduin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen opiskelemaan Musiikkituotannon ammattitutkintoa manageroinnin osaamisalalle. Koulussa tapasin taitavia lauluntekijöitä ja tuottajia, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä.

Verkostoa rakentamassa

Valmistuttuaan Tuominen lanseerasi taiteilijanimen Mari Anela tammikuussa 2020. Anela on havaijinkieltä ja tarkoittaa enkeliä.

– En alussa ajatellut, tulenko musiikilla toimeen, enkä vieläkään tule. Aion kuitenkin jatkaa sinnikkäästi eteenpäin, Tuominen sanoo.

Laulamisen lisäksi hän on jatkanut edelleen henkilökohtaisen avustajan työtä ja suunnitellut uutta musiikin alan verkostoa sosiaaliseen mediaan.

– Aion myös tarjota myyntityössä saamaani osaamista musiikin kentälle.

Tulkinta isossa roolissa

Mari Anelan debyyttisingle Kohtaaminen Firenzessä julkaistiin 1. lokakuuta. Kappale on hänen omaan runoonsa pohjautuva tango, jonka on säveltänyt Gilda Nevala ja sanoittanut Päivi Pihlavuori.

– Pidän tanssimusiikista ja haikeista rakkausballadeista, mutta olen ottanut ohjelmistoon myös pikkuisen poppia. Ääneni sopii vähän herkempiin kappaleisiin, joissa tulkinta on isossa roolissa.

Uudessa kotikaupungissa

Mari Tuominen muutti Ylöjärveltä Hämeenlinnaan vuoden 2020 alussa, omien sanojensa mukaan miehen perässä.

Korona on hidastanut niin musiikillisen uran käynnistämistä kuin uuteen kotipaikkaan tutustumista, mutta Tuominen sanoo viihtyneensä Hämeenlinnassa hyvin.

– Olen aina pitänyt tätä symppiksenä kaupunkina. Täällä on paljon hienoja paikkoja ja rakennuksia sekä kaunista luontoa. Pidän myös siitä, että täällä elämänrytmi ei tunnu niin kiireiseltä.

Mari Tuominen

Laulaja, käyttää taiteilijanimeä Mari Anela.

Syntynyt 1972 Tampereella, asuu Hämeenlinnassa.

Parisuhteessa, kaksi aikuista poikaa.

Merkonomi, toiminut asiakaspalvelutehtävissä, myyntineuvottelijana ja myyntialan yrittäjänä.

Musiikkituotannon ammattitutkinto, managerointi.

Julkaissut 2017 runokirjan “Kaunista kipua”.

Debyyttisingle “Kohtaaminen Firenzessä” ilmestyi 1. lokakuuta 2021.

Nettisivu marianela.fi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset