fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen Mikkoville Palm on Fortnite-pelaaja, jonka räiskintää seuraa YouTubessa yli 67 000 tilaajaa

Mikkoville Palm tahkoaa Suomen ennätyksiä Fortnitessa, joka on tällä hetkellä kuumin ja koukuttavin nettipeli meillä ja muualla.
Hämeenlinnalainen Mikkoville Palm huomasi jo ala-asteikäisenä olevansa haka videopeleissä.

Sata pelaajaa hyppää lentokoneesta saarelle, jossa tehtävänä on eliminoida kaikki vastustajat.

Fortnite Battle Royal -verkkopeli on tehnyt sen taitavimmista pelaajista nettijulkkiksia.

Mikkiksen eli Mikkoville Palmin YouTube-kanavalla oli tällä viikolla 67 141 tilaajaa, jotka seuraavat 23-vuotiaan hämeenlinnalaisen voittokulkua striimausten eli suoratoistolähetysten kautta.

– Olen aika pieni tekijä verrattuna vaikkapa amerikkalaisiin, jotka voivat kerätä yhdellä striimauksella jopa miljoona katsojaa, Palm toppuuttelee.

– Mulla on Pohjoismaissa toiseksi eniten voittoja ja kaikista maailman pelaajista olen ehkä 15–20 joukossa. Kovia haastajia on jo ilmaantunut, enkä enää sanoisi itseäni edes Suomen parhaaksi.

 

6-vuotiaasta asti Hämeenlinnassa asunut Palm on pelannut nettipelejä ala-asteelta saakka.

– Olen ollut peleissä suht korkealla tasolla niin kauan kuin muistan. Hearthstonessa olin jossain vaiheessa rankattuna ykköseksi.

– Kaveriporukassa olen aina ollut se, joka on vienyt pelaamista uudelle tasolle. 15-vuotiaana huomasin olevani todella kilpailuhenkinen. En enää kauheasti nauti pelaamisesta, vaan kilpailen tosissani ja treenaan ehkä vähän liikaakin.

 

Palm on menestynyt kamppailuissa myös virtuaalimaailman ulkopuolella, sillä hänellä on brasilialaisen jujutsun valkovöisten SM-kisoista useita mitaleja. Lukkopainissa hän voitti valkovöisten Suomen mestaruuden 18-vuotiaana.

Juuri noihin aikoihin Palmin elämänkuviot muuttuivat dramaattisesti.

– 18-vuotiaana minulla todettiin psykoosi ja olin pari vuotta sairaseläkkeellä, Palm kertoo.

– En tykännyt ajatuksesta elää Kelan rahoilla ja halusin jollakin tavalla elättää itseni, kun normaali työelämä on poissa laskuista. Nykyään saan striimaamalla sairaseläkkeen verran rahaa ja elän sillä.

 

Jukolassa asuva Palm on striimannut nettiin kymmenisen kuukautta. Kaikki mitä hän Fortnite-pelissä tekee ja puhuu tulee suorana 10 sekunnin viiveellä YouTubessa. Pelattuja pelejä voi katsoa myös tallenteina.

– Teen 4–6 striimiä viikossa ja pelit kestävät 20 minuuttia. Web-kamera näyttää kuvaruudussa mun naaman ja ruudulla on myös live chat, jossa seuraajat voivat kommentoida, Palm selittää.

– Alkuunhan mua ei tuntenut kukaan, mutta kun rupesin rikkomaan ennätyksiä, aloin mainostaa itseäni eniten voittoja saaneena pelaajana. Porukka rupesi kiinnostumaan ja aloin saada 500–1000 tilaajaa vuorokaudessa.

 

Pelaajan tulot koostuvat YouTuben mainoksista saaduista korvauksista, lahjoituksista ja sponsoroinnista. Striimien katsominen ei sinänsä maksa mitään.

– YouTube laittaa automaattisesti kanavalleni mainoksia. Niistä kertyvät tulot ovat aika pieniä, 30 000 näyttökerrasta voi kertyä sellaiset 20 euroa.

– Saan yksityisiltä henkilöiltä lahjoituksia ja tässä suhteessa porukka on ihmeellisen avokätistä. YouTuben peliversion kautta voi myös liittyä yhteisöön tai ryhtyä sponsoriksi 4,99 eurolla kuukaudessa. Sponsorit näkyvät vihreillä kirjaimilla chatissä ja he voivat laittaa sinne kuvia tai emojia.

 

Fortnitella on valmistaja Epic Gamesin mukaan yli 45 miljoonaa pelaajaa.

– Yksi iso asia on tietysti se, että peli on ilmainen, mutta kyllä siihen muutenkin jää tosi helposti koukkuun, Palm tuumaa.

– Fortnitessa on monta asiaa, joita voi harjoitella tullakseen paremmaksi ja sitä voi pelata myös kavereiden kanssa duona tai nelihenkisellä joukkueella.

Pelin faneiksi ovat julistautuneet monet ulkomaiset räppärit ja suomalaisista julkkiksista ainakin Mikael Gabriel, Patrik Laine ja Reino Nordin.

– Jos haluaisin yrittää saada tilaajia maailmanlaajuisesti, pitäisi ryhtyä striimaamaan englanniksi. Jos se ei ole äidinkieli, on todella vaikeata olla samalla tavalla viihdyttävä kuin vaikka joku amerikkalainen. Kyllä maailman huiput ovat pelaajinakin mua parempia, mutta tasoero ei ole valtava.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset