fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalaisessa hoivakodissa toinen koronatartunta – Nyt sairastui myös työntekijä

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina kahdesta uudesta koronatartuntatapauksesta. Toinen on HPK-tartuntaketjuun liittyvä ja toinen hämeenlinnalaisen Mainiokoti Larin Kyöstin hoivakodin työntekijällä.

Tiistaina sairaanhoitopiiri kertoi, että Larin Kyöstin iäkkäällä asukkaalla on todettu koronavirustartunta.

Johtajaylilääkäri Sally Järvelä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä kertoo, että kaikki hoivakodin asukkaat ja työntekijät testattiin asukkaan tartunnan tultua ilmi.

– Muissa asukkaissa ei havaittu tartuntoja, mutta yksi henkilökuntaan kuuluva todettiin oireettomaksi tartunnan saaneeksi. Näyttää siltä, että tapaukset eivät liity toisiinsa, vaan kuuluvat eri tartuntaketjuun, Järvelä kertoo.

Varotoimet olleet käytössä

Hoivakodin henkilökunnalla on ollut Järvelän mukaan useita kuukausia käytössään maskit ja käsineet. Työntekijöitä on ensimmäisen tartunnan tultua ilmi suositeltu kulkemaan ainoastaan työpaikan ja kodin väliä. Hyvien turvatoimien vuoksi on Järvelän mukaan oletettavaa, että työntekijöiden kautta riski saada tauti on ollut vähäinen.

Mainiokoti Larin Kyösti on tällä hetkellä karanteenissa.

Muita sairaanhoitopiirin alueen hoivakoteja ei ole asetettu karanteeniin. Sairaanhoitopiirillä ei ole määräysvaltaa estää vierailuja niissä, mutta se voi suosittaa muun muassa suojaimien käyttöä. Henkilökuntia muistutetaan käymään koronaohjeet huolellisesti läpi ja noudattamaan niitä. Tarvittaessa kunnan tartuntatautilääkäri antaa ohjeistusta.

Larin Kyöstin asukkaat ja henkilökunta testataan tarvittaessa uudelleen, sillä tartunnan itämisaika on maksimissaan kaksi viikkoa.

Liikuntahallin työntekijällä tartunta

Yhdellä Hämeenlinnan Liikuntahallien työntekijällä on todettu covid-19 -tartunta. Tartunta todettiin 16.9. valmistuneessa tutkimuksessa.

Tartuntaketju on tiedossa ja liittyy aiemmin viime viikolla ilmi tulleisiin HPK U20 -joukkueen tartuntatapauksiin, kertoo Liikuntahallit Oy tiedotteessaan.

Sairastunut on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen.

Liikuntahallit Oy tiedottaa, että muuta Liikuntahallien henkilökuntaa ei selvitysten mukaan tarvitse asettaa karanteeniin eikä asiakkaiden altistumisia ole tapahtunut. Toiminta halleissa ja kentillä jatkuu normaalisti.

Sairastunut henkilö on lieväoireinen ja kotihoidossa.

Keskiviikkoon mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 154 covid-19-tartuntaa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset