fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalaiset Ville ja Julius muuttivat yhteen tv-kameroiden seuratessa – Armeijan jälkeinen arki yllätti molemmat

Muuttopäiväkirjat-sarja seuraa neljän pariskunnan yhteisen elämän alkua.
Hämeenlinnalaiset Ville ja Julius muuttivat yhteen tv-kameroiden seuratessa. Armeijan jälkeinen arki kuitenkin yllätti nuoret miehet Kuva: Esko Tuovinen
Hämeenlinnalaiset Ville ja Julius muuttivat yhteen tv-kameroiden seuratessa. Armeijan jälkeinen arki kuitenkin yllätti nuoret miehet Kuva: Esko Tuovinen

Ylen kanavilla ja Areenassa parhaillaan nähtävässä Muuttopäiväkirjat-sarjassa seurataan myös hämeenlinnalaisten Villen ja Juliuksen yhteiselämän alkua.

Muuttopäiväkirjoja kuvattiin viime talvena ja keväänä, jolloin tuolloin 22-vuotias Julius oli vielä armeijassa ja 21-vuotias Ville työskenteli taksiyrittäjänä.

Mukaan sarjaan he päätyivät noin puolen vuoden seurustelun jälkeen.

– Odotin asiakasta autossa, kun radiossa kerrottiin tästä sarjasta. Täytin hakemuksen siinä odottaessa, Ville kertoo.

Kumpikaan ei ollut aiemmin asunut yhdessä kumppanin kanssa. Ville muutti Juliuksen kotiin, jotta asunto ei olisi tyhjillään Juliuksen inttiaikana. Oikean yhteisen asunnon aika olisi myöhemmin.

Kuvauksia armeijassa

Puolisen vuotta kuvatusta sarjasta valtaosa koostuu parien itse kuvaamista päiväkirjamaisista videoista. Niitä Julius kuvasi myös armeijassa.

– Olihan se vähän kiusallista kävellä siellä selittämässä asioitaan kameralle muun ryhmän seuraillessa vieressä, Julius sanoo.

Villelle tv-sarja toimi myös julkisena ulostulona. Hän kertoi sarjassa olleensa täysin kaapissa ennen kuin Julius tuli hänen elämäänsä.

Juliuksen ja Villen yhteinen arki saman katon alla pääsi toden teolla alkamaan vasta Juliuksen kotiuduttua Parolannummelta viime joulukuussa.

Kamerat seurasivat paria seuraavaan kesään asti.

Luvassa juonipaljastuksia

Jos et halua lukea paljastuksia sarjan tapahtumista, lopeta jutun lukeminen tähän.

Villen ja Juliuksen tarina ei saanut aivan sellaista loppua, kuin he olisivat itse Muuttopäiväkirjojen kuvausten alussa toivoneet.

Tämä haastattelu oli ensimmäinen kerta vähään aikaan, kun Ville ja Julius tapasivat toisensa. Yhteiselämä jäi siis lyhyeksi ja päättyi pian kuvausten jälkeen.

Julius asuu edelleen Hämeenlinnassa ja työskentelee parturikampaajana. Ville taas saapui paikalle Helsingistä, jossa hän pyörittää omaa kuljetusyritystään.

Sarjan alussa viikot yksin yhteistä kotia asuva Ville kaipasi armeijassa olevaa miestään, eivätkä asiat kotiutumisen jälkeenkään muuttuneet täydellisiksi.

Saman katon alla asuessakin yksinäisyys voi olla todellinen tunne, kun puhelin vie kaiken huomion ja kahden yrittäjän taloudessa talousasiatkin painavat päälle. Kyyneliltäkään ei vältytä.

Molemmat pohtivat tapahtuiko yhteenmuutto liian nopeasti.

– Se tuntui hyvältä ajatukselta silloin, mutta olisi ehkä pitänyt kasvaa ja miettiä asioita ennen yhteen muuttamista, Ville kertoo kameralle.

– Ville kaipaisi ehkä enemmän jotain romanttisempaa, ihanampaa ja rakastavampaa, Julius pohtii sarjan lopulla.

Muuttopäiväkirjat

Ylen kanavilla ja Areenassa nähtävä Muuttopäiväkirjat seuraa pariskuntien elämää yhteiseen kotiin muuttaessa.

Juliuksen ja Villen lisäksi sarjassa seurataan kolmea muutakin paria.

Klaara, 25, ja Matti, 30, etsivät yhteistä asuntoa Tampereelta. Pitkään toisensa tuntenut pari on seurustellut puolen vuoden ajan.

Anni, 19, ja Väinö, 19, muuttavat ensimmäistä kertaa pois lapsuudenkodeistaan. Pari tapasi yläasteella ja on seurustellut neljä vuotta.

Taija, 30, ja Antti 24, muuttavat yhteen Taijan vanhempien vanhaan omakotitaloon. Tinderissä tavannut työtön pari on seurustellut kolme kuukautta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset