fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan asemanseudun pysäköinti pääasiassa maksulliseksi – Ilmainen liityntäpysäköinti loppuu

Ehdotetut pysäköintisuunnitelmat koskevat muun muassa Asemanrannan asuinaluetta. Ilmakuva on helmikuulta. Kuva: Riku Hasari
Ehdotetut pysäköintisuunnitelmat koskevat muun muassa Asemanrannan asuinaluetta. Ilmakuva on helmikuulta. Kuva: Riku Hasari

Koko Asemanseudun pysäköinti Hämeentiellä muuttuu. Asemanseudun pysäköinti muuttuu siksikin, että alueen pysäköintitalo valmistuu tulevana syksynä. Siinä on 599 maksullista pysäköintipaikkaa. Lisäksi on tilat 112 polkupyörälle.

 

Asemanseudun kadunvarsipaikat on tarkoitus suunnata vieras- ja asiointipysäköijille. Aikarajoitukseksi tulee yksi tunti.

Asemanrannan uusien katujen varrella pysäköinti sallitaan vain puoleksi tunniksi. Rajoitus on voimassa myös öisin.

Hämeentiellä ja Paavo Cajanderin kadulle tulee tunnin aikarajoitus, joka ei kuitenkaan koske iltoja eikä sunnuntaita.

Tunnin rajoitus tulee myös Viipurintien eteläpuolella sijaitseville kadunvarsipaikoille.

Asemarakennuksen viereen tehdään lyhytaikaisia maksuttomia pysäköintipaikkoja saattoliikenteelle.

 

Pysäköintirajoitukset levittäytyvät myös radan toiselle puolelle Asemantaustaan. Siellä kadunvarsipysäköintiä rajoitetaan neljään tuntiin, ja ahtailla kaduilla pysäköinti kielletään kokonaan.

Tarkoituksena on kaupungin tiedotteen mukaan estää häiritsevä liityntäpysäköinti, mutta sallia asukas- ja vieraspysäköinti.

 

Pysäköintitunnus otetaan asemanseudun asukkaiden ja yritysten käyttöön. Pysäköintitunnuksen lunastaminen oikeuttaa pysäköimään määritellyllä alueella aikarajoituksista välittämättä.

Pysäköintitunnuksella saa pysäköidä Hämeentiellä ja Paavo Cajanderin kadulla sekä Kiistalantien muuten maksullisella pysäköintialueella.

Pysäköintitunnus on jo käytössä ruutukaavakeskustassa. Kummankin alueen pysäköintitunnus toimii kuitenkin vain omalla alueella.

 

Liityntäpysäköinnistä on uudistuksessa tulossa maksullista, tapahtuipa pysäköinti pysäköintitalossa tai ulkosalla.

Pitkäaikaiseen pysäköintiin varattuja liityntäpysäköintialueita on radan länsipuolella Varikonniementien varressa, Asema-aukiolla, Kiistalantiellä ja Pikkujärventiellä, VR:ltä vuokratuilla liityntäpysäköintialueilla Viipurintien eteläpuolella sekä radan itäpuolella, Tuomelankadun ja Rautatienkadun liittymässä sijaitsevalla pysäköintialueella.

Pysäköinnin hinnoittelusta ei ole vielä päätetty.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset