fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunki asettamassa uhkasakon: Yökerhon estettävä melun kulkeutuminen asuntoon

Terveysviranomainen vaatii, että Sibeliuksenkatu 5:n alakerrassa toimivasta Iskelmäbaari-yökerhosta yläkerran asunnolle aiheutuva meluhaitta on poistettava. Kuva: Riku Hasari
Terveysviranomainen vaatii, että Sibeliuksenkatu 5:n alakerrassa toimivasta Iskelmäbaari-yökerhosta yläkerran asunnolle aiheutuva meluhaitta on poistettava. Kuva: Riku Hasari

Kaupunki on vaatimassa sakon uhalla, ettei Hämeenlinnan keskustassa toimivasta Iskelmäbaarista saa kantautua terveydelle haitallista melua yläpuolella sijaitsevaan asuntoon.

Tänään tiistaina kokoontuvalle kaupunkirakennelautakunnalle ehdotetaan, että ravintolan omistaja määrättäisiin ryhtymään välittömiin toimiin meluhaitan poistamiseksi tai vähentämiseksi pysyvästi.

Päätösehdotuksen mukaan omistajan on toimitettava 29. toukokuuta mennessä terveydensuojeluviranomaiselle selvitys siitä, kuinka musiikin voimakkuus saadaan pysymään musiikkia soittavasta henkilöstä riippumatta koko aukioloajan sellaisella tasolla, ettei hyväksyttävä melutaso asunnossa ylity.

Lautakunnalle ehdotetaan, että se asettaisi yökerhon omistajalle 20 000 euron uhkasakon. Haitan poistuminen on osoitettava äänitason mittauksella.

Meluhaitan raportoidaan alkaneen syksyllä 2016. Aluksi sitä yritettiin hoitaa neuvottelemalla.

Viimekesäisellä tarkastuskäynnillä asuntoon yökerhosta kantautunut ääni kuului ja tuntui terveysviranomaisten mukaan “selvästi kaikissa tiloissa, etenkin basson aiheuttama rytmikäs värähtely”.

Myös tilojen omistaja, vakuutusyhtiö Pohjantähti, mittautti melua. Tulokset ylittivät asumisterveysasetuksen raja-arvon, vaikka yökerhossa oli tehty parannustöitä.

Ravintolayritys teki omia mittauksia ja kertoi selvityksessään säätäneensä äänentoistoa niin, etteivät raja-arvot ylity. Se kertoi myös lisäeristyksistä.

Yökerhon omistaa Fiesta Hotellit oy, jonka kotipaikka on Riihimäellä. Sibeliuksenkatu 5:n yökerhon nimi oli kolme vuotta Créme Bar & Night Club. Iskelmäbaariksi se muutti nimensä viime syksynä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset