fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys houkuttelee nyt kivijalkakauppiaita panostamaan joulunaikaan, koska ihmisillä on patoutuma kuluttaa – "Vapise Stockan jouluikkuna!"

Joulu on tänä vuonna yhtä erikoinen kuin koko vuosi.
Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier ja Wetterhoff-säätiön projektikoordinaattori Hillevi Kaarlenkaski ideoivat keskustan kivijalan joulua. Kuva: Esko Tuovinen
Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier ja Wetterhoff-säätiön projektikoordinaattori Hillevi Kaarlenkaski ideoivat keskustan kivijalan joulua. Kuva: Esko Tuovinen

Kaupan liiton mukaan ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut koronan aikana. Kuluttajat käyttävät palveluihin vähemmän rahaa ja käyvät ulkona syömässä vähemmän kuin ennen koronaa.

Nyt kuluttajat ovatkin ostoissaan valmiita satsaamaan laatuun halvan hinnan sijaan. Kaupan liitto uskoo, että se tulee näkymään joulukaupassa.

Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier ja Wetterhoff-säätiön projektikoordinaattori Hillevi Kaarlenkaski näkevät tässä mahdollisuuden kaupungin kivijalkayrittäjille.

– Meillä on erikoinen joulu tulossa. Ihmiset eivät juurikaan reissaa, joten kauppiaiden kannattaisi satsata joulukauppaan. Nyt on vielä kuukausi aikaa suunnitella ja tehdä kivijalasta houkutteleva, kannustaa Hagemeier.

Joulu muuttaa taloon

Wetterhoffin talossa suunnitelmat ovat jo pitkällä. Talon väki aikoo tehdä poikkeuksellisen hienon jouluikkunan ja sisustaa koko talon jouluun. Ikkunaan tule satumaailma tonttuineen.

– Vapise Stockan jouluikkuna, Kaarlenkaski nauraa.

Ikkunan suunnittelevat ja toteuttavat Anja Wähling ja Marjatta Lahtinen. Avajaisia pidetään 28. marraskuuta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jouluikkunoista voi bongata tonttuovia. Kuva: Esko Tuovinen
Jouluikkunoista voi bongata tonttuovia. Kuva: Esko Tuovinen

Kaarlenkasken mukaan Wetterhoffin korttelijoulua ei ole turvallista järjestää, mutta Wetterhoffin talossa voi tehdä koko marras- ja joulukuun turvallisesti ostoksia.

– Ikkuna on yksi tapa houkutella sisään ja tuoda keskustaa kiinnostavaksi, Kaarlenkaski sanoo.

Torin luistelukenttä houkuttelee kivijalkaan

Torin luistelukenttä aukeaa 1. joulukuuta. Se tuo automaattisesti keskustaan lapsiperheitä.

Hagemeier ja Kaarlenkaski kannustavatkin nyt kivijalkayrittäjiä satsaamaan jouluikkunoihin. Sitä kautta kaupunkilaisia houkutellaan myös ostoksille.

– Tämä on myös loistava mahdollisuus paikata koronan aiheuttamaa heikkoa myyntiä. Tärkeää olisikin, että ostoksia tehtäisiin paikallisesti ja jätettäisiin eurot omaan kaupunkiin eikä vietäisi niitä muualle, Hagemeier muistuttaa.

– Idea tänä vuonna on, että jouluikkunoista löytyisi tonttuovi. Niitä voi bongailla ja osallistua myöhemmin lanseerattavaan kilpailuun.

Keskustan joulu

Tavoite on, että tänä vuonna keskustan kivijalkakauppiaat panostaisivat jouluikkunoihinsa ja sitä kautta houkuttelisivat keskustaan ostoksille.

Keskustan kivijalkakauppiaille järjestetään ideointityöpaja ikkunan somistamiseen 5.11. kello 8.30 Wetterhoffilla. Koulutuksen pitää Anja Wähling. Ilmoittautumiset info@kaupunkikeskusta.fi.

Keskustan luistelukenttä avautuu 1. joulukuuta. Jääkentän varsinaiset avajaiset ovat keskiviikkona 2.12. Ohjelmassa muun muassa Nuori Yrittäjyys -iltatori.

Tänä vuonna seuroille ja yhdistyksille tarjotaan joulukuun aikana mahdollisuutta käydä myymässä makkaraa ja virvokkeita jään tuntumassa. Tiedustelut: sari@kaupunkikeskusta.fi.

Tavoite on, että sunnuntaina 13. ja 20. joulukuuta kaikki keskustan kivijalkakauppiaat pitäisivät kauppansa auki.

Silvia Salakka suunnittelee Instagram-joulukalenteria hämeenlinnalaisten yritysten kanssa. Tarkoitus on tuoda paikallisia palveluita esille.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset