Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Hämeenlinnan Mieskuoro ja Paula Rouhila lauloivat kultaa

Anneli Julénin johtama Hämeenlinnan Mieskuoro menestyi hienosti kansainvälisessä kuorokilpailussa Hollannissa.

Hämeenlinnan Mieskuoro kahmi menestystä kansainvälisessä kuorokilpailussa Hollannin Maastrichtissa 7.–10. helmikuuta. Kuoro lauloi kahdessa eri sarjassa, ja tuomisina oli sekä kultaa että hopeaa. Kovatasoisessa kilpailussa esiintyi kaikkiaan 26 kuoroa seitsemästä eri maasta.

Kuoronjohtaja Anneli Julén oli jälleen saanut kuorosta irti toimivan kokonaisuuden ja toinenkin kulta jäi harmittavasti vain 0,10 pisteen päähän.

– Hämeenlinnan Mieskuoro on harrastajakuoro, aikaa harjoituksiin on rajoitetusti ja laulajamäärämmekin voisi olla suurempi. Näistä tekijöistä huolimatta kuoron saavutukset kisassa olivat varsin hyviä ja niistä voimme olla ylpeitä, kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth kertoo.

Kansainväliset kisamatkat ovat osa kuoron aktiivista toimintaa.

– Niissä voimme aina mitata omaa osaamistamme ja myös saada uutta oppia. Kisamatkat ovat tärkeitä myös yhteisen harrastuksemme vahvistamiseksi. Muistot matkoista pysyvät pitkään mielessä.

Kisojen parhaana kuorona palkittiin kiinalainen lapsikuoro Liwan Childrens`s Choir.

– Yli viidestäkymmenestä lapsesta koostunut kuoro lauloi puhtaasti kuin ammattikuoro ja voitto oli ansaittu.

Hämeenlinnan Mieskuoro esiintyy seuraavan kerran 13.3. Hämeenlinnan kirkossa Talvisodan päättymisen muistokonsertissa ja 29.5. kuoron kevätkonsertissa Upseerikerholla.

 

Kuvassa Tähtiartisti-kilpailun juontaja Saija Hirvaskari (vas.) sekä Ruhtinatar-tittelin pokannut Paula Rouhila.

Paula Rouhilasta leivottiin Tähtiartisti-kisan Ruhtinatar

Hämeenlinnalainen Paula Rouhila voitti tämän kevään Tähtiartisti-laulukilpailun Ruhtinatar-sarjan. Finaalissa hänen kilpailukappaleenaan oli iskelmäklassikko Ranskalaiset korot.

Valtakunnallisen kisan finaaliviikonloppu pidettiin 8.–9. helmikuuta kylpylä-hotelli Vesileppiksessä Leppävirralla.

Tähtiartisti on suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin laulukilpailu, jossa on kuusi sarjaa, ja jokaisen sarjan voittajalla on luvassa palkinnoksi levytyssopimus.

Kuningas ja Kuningatar-sarjat ovat 18–45-vuotiaille, Ruhtinas ja Ruhtinatar-sarjat 45–59-vuotiaille sekä Kreivi ja Kreivitär-sarjat yli 60-vuotiaille.

Kilpailun alku- ja aluefinaalit kisataan karaokepohjalta, semifinaali ja finaali käydään orkesterin kanssa.

Laulukilpailua järjestävät Tarja Hirvaskari ja Keijo Hurtig Ohjelmatalo Naplit Show Oy:stä.

 

Kuvassa yhtye keikalla Aulanko Areenalla tammikuun lopussa. Kuva: Aki Schadewitz

Pekka Tiilikainen & Beatmakersillä monta rautaa tulessa

Hämeen rautalankaylpeys Pekka Tiilikainen & Beatmakers on mukana peräti 14 kappaleella Saksassa julkaistavalla konserttitaltioinnilla.

Yhtye esiintyi viime vuoden lokakuussa The Shadows Music Convention -tapahtumassa Verdenissä ja tapahtumasta ollaan kevään aikana julkaisemassa tallenne.

Muutenkin yhtyeen positiivinen vire on jatkunut ja kuluneella viikolla alkoivat peräti kahden uuden levyn äänityssessiot Sound Supreme-studiolla Hämeenlinnassa.

Tulossa on sekä suomeksi laulettua beatrautalankaa sisältävä levy, että ruotsalaiselle Triola Records levymerkille tehtävä instrumentaalilevy.

Hämeenlinnassa yhtye esiintyy seuraavan kerran Emmaa etsimässä -tapahtumassa lauantaina 13.4. Suisto-klubilla yhdessä legendaarisen The Sounds-yhtyeen kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset