Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan säästötoimet lykkääntyvät pandemian vuoksi – Selvitysten määräajoille tulossa puolen vuoden pidennys

Koululaisia hämeenlinnalaisen Myllymäen koulun pihamaalla huhtikuussa vuonna 2007. Kuva: Juho Peltoniemi
Arkistokuva: Juho Peltoniemi

Pandemian vuoksi Hämeenlinna joutuu lykkäämään talouden tasapainottamisohjelmansa toteutusta. Kaikkien toimenpiteiden määräaikoja jatketaan puolella vuodella ”vallitsevasta poikkeustilasta johtuen”.

Esillä ollut Sairion päiväkodin lakkauttaminen ei siis toteudu ainakaan ensi syksynä. Päiväkotiselvitys piti tehdä maaliskuun loppuun mennessä.

Lautakunta ehti jo päättää, että selvitetäänkin koko varhaiskasvatuksen palveluverkko toukokuuhun mennessä. Nyt tuokin selvitys saa jatkoaikaa. Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko vahvistaa, että kaikkiin kaupungin päiväkoteihin voi hakea ihan normaalisti.

Myllymäki turvassa ensi lukuvuoden

Myös paljon vastustusta herättänyt selvitys Myllymäen koulun yhdistämisestä Seminaarin kouluun lykkääntyy, toukokuun lopun sijasta marraskuun loppuun.

Koulunkäynti Myllymäellä jatkuu näin ollen vähintään vielä ensi elokuussa alkavan lukuvuoden. Myllymäen koulurakennuksen kuntotutkimusten on kerrottu kuitenkin valmistuvan toukokuussa.

Ojoisten terveysasema toimii ainakin toistaiseksi

Ainakin vuoden loppuun toimivat myös Idänpään ja Ojoisten terveysasemat. Selvitys niiden lakkauttamisesta ja toimintojen yhdistämisestä pääterveysasemaan piti tehdä toukokuuhun mennessä.

Säästöohjelmasta on aloittamatta vain yksi kohta, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon prosessien toimivuuden ja yhteensovittamisen valmistelu.

Lukioverkkoselvitystä jatketaan

Hämeenlinnan kaupunginhallitus muutti maanantai-iltana sille tehtyä ehdotusta kaupungin lukioselvityksestä selvästi Lammin lukiolle suosiollisemmaksi.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo oli ehdottanut, että kaupungin lukioiden selvitystä tulee jatkaa ”erityisesti Lammin lukion osalta, jonka kiinteistökustannusten vaikutus on osoittautunut merkittäväksi”.

Kaupunginhallituksen päätökseen kirjattiin, että ”lukioverkon selvitystyötä jatketaan” ja että ”lähtökohtana on löytää taloudellisesti kestävä tapa jatkaa lukiotoimintaa Lammilla”.

Ehdotuksen mukaan jatkoselvityksen yhteydessä olisi tullut arvioida, ”onko perusteltua yhdistää Lammin lukio kaupungin muihin lukioihin”.

Päätökseksi kuitenkin tuli, että jatkoselvityksessä arvioidaan, ”onko Lammin lukion toimintaedellytyksiä mahdollista lisätä painottamalla tiettyjä erityisaloja tai -aineita kuten taide- ja taitoaineet, luonnontieteet, yrittäjyys, media tai esimerkiksi partio”.

Kaupunginhallitus piti ennallaan ehdotukseen sisältyneen linjauksen, että ”lisäselvityksen yhteydessä tulee tarkastella asiaa oppilasmäärän kehityksen, kiinteistökustannusten pienentämisen ja alueellisen elinvoimavaikutuksen kannalta”.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset