Kaupunkiuutiset

Hämeenlinnan seudun matkailua edistetään nyt jättimäisin harppauksin

Kaupunki tarttui jo pari vuotta sitten toimeen Hämeenlinnan seudun matkailun kehittämiseksi. Hämeenlinna palkkasi konsulttiyhtiön selvittämään, tarvitaanko matkailun kehittämisen mahdollisuuksien selvittämiseksi konsulttiyhtiötä. Poliittiselta kentältä oli nimittäin kuulunut soraääniä, että asiassa päästäisiin paremmin ja nopeammin eteenpäin käyttäen alueella jo olevaa tietotaitoa ja alalla menestyneitä toimijoita.

 

Tilanteen selvittämiseksi palkattiin 150 000 eurolla espoolainen Vedaetys Oy, jonka 12-henkinen työryhmä tuli vuoden tutkimusten jälkeen tulokseen, että konsulttiyhtiö kannattaa palkata, koska blaa blaa blaa. Virkamiehet ja poliittiset päättäjät taipuivat samaan johtopäätökseen, koska asian eteen oli jo tehty näin valtavasti töitä.

 

Kaupunki tilasi rovaniemeläiseltä Puhallus Oy:ltä matkailun kehittämisen suuntaviivoista 450 000 euroa maksavan suunnitelman, joka on nyt valmistunut.

Konsulttiyhtiön tekemän selvityksen mukaan Hämeenlinnalla on hyvä sijainti, missä se sitten sijaitseekaan. Myös kaupungin historia on hieno ja hyvää päivää kirvesvartta. Sibelius ja lässyn lässyn lää. Linnanniemen aluetta voisi joku kehittää.

– Olen lievästi pettynyt selvityksen tuloksiin, Patalappumuseon intendentti Usko Hiipu-Massa tunnustaa.

– Käsittääkseni Linnanniemen aluetta on joku jo kehittänyt, mutta hän on sittemmin häipynyt kaupungista.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020