fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämeenlinnan syntymäpäiviä juhlittiin näyttävästi Lasipihalla

Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäiväjuhla Verkatehtaan Lasipihalla houkutteli lukuisan määrän kaupunkilaisia paikalle.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala avasi tilaisuuden. Ohjelmassa oli lisäksi Hämeenlinna Seuran kotiseutujulkaisun esittely, Hämeenlinnan Mieskuoron esitys ja palkintoja ja tunnustuksia jaettiin ja otettiin vastaan.

Kaupungin myöntämien kulttuuri- ja liikuntapalkintojen saajat päätti sivistys- ja hyvinvointilautakunta joulukuun kokouksessaan.

Kulttuuripalkinnon sai Kettuki ry. Toiminnanjohtaja Päivi Lilja ja vuonna 2015 vuoden taiteilijaksi valittu Harri Blomberg ottivat palkinnon vastaan.

– Ajattelen, että tämä on tunnustus tälle taiteen erikoisalalle. Rahoituksemme tulee valtiolta. Meillä on 24 taiteilijaa, osa ollut mukana kauan, osa on vasta aloittaneita.

Toiminnanjohtajan lisäksi Kettuki työllistää 3 osa-aikaista taideohjaajaa ja välillä hankerahoituksella toimivia projektikoordinaattoreita.

Liikuntapalkinnon saivat Ahveniston lumettajat. Ryhmä koostuu vapaaehtoisista, jotka vahtivat moottoriradalla sijaitsevia lumitykkejä virka-ajan ulkopuolella, eli iltapäivän kello 16:sta aamuseitsemään. Talkooväkeä on noin 20–30. Kaupunki ajaa ladut ja levittää lumet virka-aikaan. Vapaaehtoisia on useammasta seurasta, päävastuun kantavat Hämeenlinnan Hiihtoseura ry ja Ahveniston Ampumahiihtäjät ry joiden edustajina Ari-Pekka Lassila ja Vesa Nyström pokkasivat palkinnon.

Syntymäpäiväsankari Hämeenlinna sai lahjojakin, Nuorten Kotkien myöntämän tunnustuspalkinnon lasten hyväksi tehdystä työstä. Nuorten Kotkien Keskusliitto (Nuoret Kotkat) on 1943 perustettu sosialidemokraattinen varhaisnuorisojärjestö. Se on jakanut Vuoden Lapsiteko-palkintoa vuodesta 1991. Palkinto on luovutuskirja ja kuvanveistäjä Anneli Sipiläisen valmistama Simpukka, jonka sisällä on lapsi.

Perusteluina palkinnon myöntämiselle oli mm. vuoden 2011 alusta kaupungissa käyttöön otettu ”Vaikuttamisen polku”, jonka tarkoituksena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä ja toimintaympäristöönsä. Lapset ja nuoret tuottavat ja toteuttavat itse mahdollisimman paljon Vaikuttamisen polun sisällöstä. Nuorten Vaikuttajaryhmät toimivat Hauholla, Kalvolassa, Lammi-Tuulos-alueella ja kantakaupungissa. Ryhmät keräävät ideoita nuorten keskuudesta ja toteuttavat niitä mahdollisuuksien mukaan.

Hämeenlinna-Seura luovutti tilaisuudessa vuoden 2017 Kotiseututeko-palkinnon laulujen sanoittajana tunnetulle Veikko ”Vexi” Salmelle. Hämeenlinna-Seura halusi nostaa esiin myös Salmen merkityksen kuvataiteiden tukijana. Kotiseututeko-kunniamaininnan sai Kuvia menneiden vuosikymmenten Hämeenlinnasta -facebook-ryhmä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset