Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan teatterissa sataa mystistä rahaa - Katso video!

Asunnosta yllättäen löytyvälle ylimääräiselle satasen setelille Bruno (Johannes Korpijaakko) ja Laurence (Sinikka Salminen) keksivät yhteistuumin hauskaa käyttöä, mutta entäs, kun rahaa tulee lisää? Kuva: Pekka Rautiainen
Asunnosta yllättäen löytyvälle ylimääräiselle satasen setelille Bruno (Johannes Korpijaakko) ja Laurence (Sinikka Salminen) keksivät yhteistuumin hauskaa käyttöä, mutta entäs, kun rahaa tulee lisää? Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan teatterin kevään ensi-illassa Ovista ja ikkunoista –uutuusnäytelmässä keski-ikäisen ja keskiluokkaisen pariskunnan arki nyrjähtää sijoiltaan.

Syynä on raha, jota heidän asuntoonsa alkaa ilmestyä lopulta siinä määrin, että näytelmän nimi saa katetta.

Lavalla käsitellään ahneutta ja oikeutusta “tyhjästä” tippuvien setelien käyttöön. Tämä vie myös pääosapariskunnan, Sinikka Salmisen esittämän rehtori Laurencen ja Johannes Korpijaakon anestesialääkäri Brunon törmäyskurssille.

– Raha sotkee parisuhteen, ja tilanne saa absurdeja kierteitä, ohjaaja Samuli Reunanen sanoo.

– Ovista ja ikkunoista on kirjoitettu hyvin. Kyseessä ei ole mustavalkoinen tarina, vaan tässä käydään puntarointia rajapinnalla, Korpijaakko kuvailee.

Teemojen käsittelyssä pariskunnan dialogilla on iso osa, ja oma merkityksensä on myös Brunon ja Laurencen ylemmän keskiluokan statuksella sekä ammateilla.

– Ne on tarkoituksella siihen kirjoitettu, Salminen myöntää.

Tyylilajien yhdistelmä

Ranskalaisen Sébastien Thiéryn näytelmää voi kuvailla paitsi absurdiksi komediaksi, mutta siinä on myös trillerin aineksia.

– Se herkku tässä oli tehdä, että löysi tyylilajien kutoutuman yhteen, Reunanen tuumii.

– Itse tykkään esityksissä siitä, että niissä on yllätyksellisyyttä. Tämä näytelmä luo nahkansa matkan varrella pariinkin otteeseen, ohjaaja lupaa.

Pääosaparin lisäksi oman lusikkansa soppaan heittävät myös kotiapulainen (Birgitta Putkonen) sekä yläkerran uusi naapuri (Lasse Sandberg).

Vierailijana ensimmäistä kertaa

Korpijaakko on freelance-näyttelijä, joka on nyt ensimmäinen kertaa vierailijana Hämeenlinnan teatterissa.

Hänellä on taustaa ohjaaja Reunasen kanssa: duo on tehnyt yhdessä muun muassa Hannu Mäkelän romaaniin pohjautuvan palkitun monologiesityksen Aleksis Kivestä.

– Jos itse löytäisi tuolta kadulta satasen, se voisi mennä vain, mutta isompi summa alkaisi jo kuumotella, Korpijaakko pohtii.

Ovista ja ikkunoista. Ensi-ilta Hämeenlinnan teatterissa 20.2.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset