fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan Uusi kesäteatteri siirtää esityksensä kesälle 2021 – Samoin toimii suuri osa muistakin teattereista

Suuri osa kesäteattereista siirtää esityksensä vuodelle 2021. Hämeenlinnan Uusi kesäteatteri teki siirtopäätöksen maanantaina. Riihimäellä mietitään vielä.
Graniittilinna on tänä kesänä remontissa, joten siellä ei nähtäisi kesäteatteria normaalioloissakaan. Arkistokuvassa katsomossa istuu Miniteatterin toiminnanjohtaja Suvi Seppälä. Kuva: Pekka Rautiainen
Graniittilinna on tänä kesänä remontissa, joten siellä ei nähtäisi kesäteatteria normaalioloissakaan. Arkistokuvassa katsomossa istuu Miniteatterin toiminnanjohtaja Suvi Seppälä. Kuva: Pekka Rautiainen

Kesäteattereissa on tänä vuonna tyhjät katsomot. Myös Hämeenlinnan Uusi kesäteatteri päätti siirtää vuodella eteenpäin kesän musiikkiesityksensä Elämältä kaiken sain.

– Tässä tilanteessa vastuulliset toimijat ovat siirtäneet esityksiään vuodella, ja mekin teimme raskaan päätöksen siirtää kaikki toimintomme kesään 2021, kertoo Hämeenlinnan Uutta kesäteatteria pyörittävä Otto Kanerva.

Suomen hallitus linjasi viime viikolla, että yli 500 hengen tilaisuudet ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun asti. Kaupunginpuiston katsomo on 560-paikkainen, ja se sinetöi teatterin päätöksen taloudellisesti.

– Meillä on iso tuotanto, jota ei voi esittää pienimuotoisesti. Tarvitsemme ne nelisenkymmentä esitystä.

Kanerva korostaa, että kysymys on nimenomaan siirtämisestä, ei tuotannon perumisesta.

Vuodella eteenpäin

Taloudellisesti kesäteatteri toipuu takaiskusta, sanoo Otto Kanerva.

– Meillä on Iltama-yrityksen puitteissa esityksiä ympäri Suomen. Keväältä peruttiin jo 55 näytöstä ja nyt kesä päälle. Yritys on sen verran hyvin hoidettu, että kestää ja heilahtaa tämän yli.

Tämän kesän esityksiin varatut liput voidaan siirtää vuodella eteenpäin, ja Kanerva toivoo, että moni päättäisi tehdä näin ja tukea samalla teatteria.

Kesän 2021 näytäntökalenteri julkistetaan mahdollisimman nopeasti.

Graniittilinna remontissa

Miniteatteria ei nähtäisi tänä kesänä Graniittilinnassa normaalioloissakaan, sillä Graniittilinna on remontissa. Sen korjaukset jatkuvat syksyyn.

Kanta-Hämeen harrastajakesäteattereista lähes kaikki ovat siirtämässä tuotantojaan vuodella.

Näin toimivat Hauhon kesäteatteri, Tuuloksen Ruuttanäyttämö, Miinan monttu ja Lopen Sajaniemen kesäteatteri.

Ruuttanäyttämö juhlii vuoden kuluttua 20. näytöskauttaan, joten Risto Aution kirjoittamasta Kaupunginjohtaja Nipasen unelmasta tulee teatterin juhlanäytelmä.

Kalvolassa toimiva Pirttikosken kesäteatteri ei ole ilmoittanut mahdollisista muutoksista internetsivuillaan eikä vastannut tiedusteluihin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset