fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnan vuoden urheilijat valittu – Suvi Pulkkinen ja Valtteri Puustinen parhaat

Antti Pennanen vuoden valmentaja. Lupaavien nuorten palkinnot Mila Nevalaiselle ja Pyry Kauppiselle.
Pyry Kauppinen (vas.), Mila Nevalainen, Suvi Pulkkinen ja Valtteri Puustinen palkittiin torstaina Raatihuoneessa. Kuva: RIKU HASARI
Pyry Kauppinen (vas.), Mila Nevalainen, Suvi Pulkkinen ja Valtteri Puustinen palkittiin torstaina Raatihuoneessa. Kuva: RIKU HASARI

Hämeenlinnan Uimaseuran nelinkertainen masters-sarjojen maailmanmestari Suvi Pulkkinen on Hämeenlinnan vuoden 2019 naisurheilija. Pulkkinen juhli 30–34-vuotiaiden sarjassa muun muassa neljää maailmanmestaruutta.

Viime vuoden paras miesurheilija on puolestaan HPK:n liigajoukkueen hyökkääjä Valtteri Puustinen, joka juhli viime vuoden tammikuussa nuorten maailmanmestaruutta ja kruunasi keväällä kautensa seurajoukkueensa HPK:n liigamestaruudella.

Hämeenlinnan menestyneitä urheilijoita palkitsevat Hämeenlinnan Liikuntahallit oy ja Kanta-Hämeen Urheilutoimittajat valitsivat tälläkin kertaa myös lupaavan tyttö- ja poikaurheilijan ja vuoden valmentajan. Lupaava tyttöurheilija on Juvel-Teamin keilaaja Mila Nevalainen, joka saavutti viime kaudella EM- ja MM-mitaleita juniorisarjoissa.

Vuoden poikaurheilija on puolestaan salibandyseura Steelersin hyökkääjä Pyry Kauppinen, joka nousi suoraan 16-vuotiaiden maajoukkueesta 19-vuotiaiden joukkueeseen ja on ollut seuransa liigajoukkueen runkopelaajia.

Vuoden valmentajan palkinnon pokkasi HPK:n jääkiekkojoukkueen liigamestaruuteen valmentanut Antti Pennanen. Hän oli mukana myös Suomen maajoukkueen maailmanmestaruuteen valmentaneessa Jukka Jalosen valmennusryhmässä.

Hämeenlinna myöntää perinteisesti myös kunniamainintoja Vuoden parhaat -tilaisuuksissaan. Tällä kertaa palkittiin pitkällä urallaan jo 24 liiga- MM- ja olympiamitalia saavuttanut HPK:n ja Leijonien hieroja Juha Sulin.

Hämeenlinnan vuoden urheilijat palkittiin torstaina Raatihuoneessa. Kaikki palkitut eivät kuitenkaan tänäkään vuonna ennättäneet pokkaamaan palkintoaan. Valmentaja Pennanen oli 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Berliinin-turnauksessa, ja toinen jääkiekkomies Sulin Leijonien Ruotsin EHT-turnauksessa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset