Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Hämeenlinnassa on Suomen ainoa keilahalli, jonka oli pakko sulkea ovensa koronan vuoksi

Hämeenlinnan keilahallissa ei pääse pariin viikkoon keilaamaan, koska kaupungin tilat ja korona. Kuva: AF anja filppula
Hämeenlinnan keilahallissa ei pääse pariin viikkoon keilaamaan, koska kaupungin tilat ja korona. Kuva: Anja Filppula, arkisto

Hämeenlinnan keilahalli toimii Hämeenlinnan kaupungin tiloissa. Kuluneella viikolla kaupunki sulki omia tilojaan koronan vuoksi ja myös Keilahallin ovet pantiin säppiin.

Yrittäjää tilanne turhautti. Se välittyi Keilahallin somepäivityksestä, jossa kerrottiin hallin olevan kiinni, mutta kannustettiin ihmisiä jatkamaan harrastusta muualla, sillä keilaaminenhan jatkuu Suomen kaikissa muissa keilahalleissa.

Hämeenlinnassakin on kaksi muuta keilauspaikkaa edelleen auki. Niitä kaupunki ei voi sulkea.

Nyt onkin jo perätty, pitäisikö kaupungin maksaa korvauksia yrittäjälle, kun hän ei pysty elinkeinoaan harjoittamaan kaupungin koronatoimien vuoksi.

Kaupunkien julkiset tilat pannaan kiinni, mutta edelleen kaikki muut, yksityiset paikat saavat olla auki. Kansalaisia kismittää epätasa-arvoisuus.

”Syyttömänä tuomittu”

Verkatehtaalla Janne Auvinen on henkilökuntineen kehittänyt hauskan ja nerokkaan koronanäpäytyksen Mall of.

Entä jos kulttuuritalo julistaisikin olevansa ostoskeskus? Ovet saisivat olla auki ja kansaa virrata sisään niin paljon kuin neliöt vetävät eikä ketään viranomaisia asia kiinnostaisi tuon taivaallista, kunhan käsidesiä olisi tarjolla.

Samassa talossa toimiva Bio Rex on myös suosituksiin ja määräyksiin kyllästynyt. Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola on turhautunut siihen, että leffaan saa ottaa maksimissaan kymmenen henkeä.

– Tuntuu kuin olisi syyttömänä tuomittu. Ihan kuin tuomari sanoisi, että olet syytön, mutta joudut vankilaan, Jaakkola avautui Hämeen Sanomissa 4.12.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset