Kaupunkiuutiset

Hämeenlinnasta löytyy nyt yhden luukun palveluyritys

Hämeenlinnan seutukunta tarvitsee matkailun kehittämiseen oman myynti- ja markkinointiorganisaation. Alan nykyinen repaleinen toimintamalli aiheuttaa valtavia taloudellisia menetyksiä koko seutukunnalle.

Esimerkiksi Verkatehdas ei saa nykyisen lainsäädännön vuoksi myydä paketoituja kokonaisuuksia (tapahtuma+majoitus+oheisohjelma). Erillisellä organisaatiolla on tähän oikeus ja mahdollisuus.”

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa kirjoitettiin 24. maaliskuuta yllä olevasti. Jutussa haastateltiin Tampereen johtamiskorkeakoululle kehittämisnäytetyötä tekevää hämeenlinnalaista Jutta Äijälää ja Verkatehtaan myyntipäällikkö Rita Kujanpäätä.

Nyt tällainen yritys kaupungista löytyy. Ei kuitenkaan kuntien tai liittojen pyörittämä organisaatio kuten valtakunnan muissa maakunnissa, vaan kolmen miehen perustama yksityinen yritys, Centerfield Team Finland Oy.

Yrityksen taustalta löytyvät Pekka Wallenstjerna, Ari Viitala ja Jari Markkula.

– Sattumaa tai ei, niin olimme juuri saaneet toimintakonseptin valmiiksi, kun Kaupunkiuutiset julkaisi aiheesta jutun. Idean pohjalle on rakennettu viime vuoden aikana käytännön verkosto, joka mahdollistaa kaikki nuo toivotut yhden luukun kautta saatavat palvelut, Ari Viitala selvittää. Yritys perustettiin vuoden 2016 lopulla.

Verkatehtaan myyntipäällikkö Rita Kujanpää totesi Kaupunkiuutisten maaliskuun jutussa muun muassa näin:

– Nykypäivän ostajat haluavat valmiita kokonaisuuksia, joita me emme saa matkapakettilain mukaan tarjota ilman rekisteröitymistä vastuulliseksi matkanjärjestäjäksi. Voimme vinkata majoitustiloista ja aktiviteettimahdollisuuksia ostajaehdokkaalle, mutta muualla myyjäorganisaatio paketoi kaiken valmiiksi kokonaisuudeksi. Se on ostajalle helppo vaihtoehto, ja juuri helppoutta ostajat nykyisessä maailmassa hakevat, Rita Kujanpää korostaa.

Yritys tai yksityinen henkilö voi tilata Centerfield Team Finlandin kautta juuri sellaisen tapahtuman kuin haluaa – tai yhden osan tapahtumakokonaisuuteen. Kolmantena elementtinä ovat yhteistyöt muusikkojen ja artistien kanssa.

– Yhteistyökumppaneita on jo kymmeniä, artisteja löytyy kauttamme piakkoin noin 200. Ja jos ei löydy suoraan meidän yhteistyökumppaneista tarpeeseen sopivaa, niin sellainen hankitaan, Pekka Wallenstjerna sanoo yrityksen toiminta-ajatuksesta.

Centerfield Team Finlandin johto sanoo kumppaniverkoton laajentuvan koko ajan pääosin Hämeenlinnan seudulla.

– Toimialueena on silti koko eteläinen Suomi, Ari Viitala linjaa. Yrityksellä on myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston myöntämä rekisteröidyn matkanjärjestäjän status.

Yhteistyö muusikkojen kanssa voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yritys auttaa ensilevyn tuottamisessa tai sitä, että keikkamatkalla rikkoontuneen soittopelin tilalle löytyy korvaava soitin – mihin vuorokauden aikaan tahansa.

– Kaikki kumppanimme saavat käyttöönsä muiden kumppaneidemme kanssa neuvottelemamme edut, olemalla yhteydessä meihin, Ari Viitala painottaa ”reilun pelin meininkiä”.

Yritystapahtumissa hämeenlinnalaisyritys rakentaa sellaisen tapahtuman sellaiseen paikkaan, kuin tilaaja toivoo. Kokonaisuuteen voi kuulua esimerkiksi matkat, ruokailut, majoitukset, esiintyjät, äänentoiston, esiintymislavat, teltat, oheisohjelman – kaikki mitä mieleen juolahtaa.

– Mikä tärkeintä ostajan kannalta, kaikki hoituu meidän kautta, asiakkaan ei tarvitse neuvotella kaikkien toimijoiden kanssa erikseen. Aikaa ja vaivaa säästävä toimintatapa, Pekka Wallenstjerna painottaa.

Yritysten henkilökunnille suunnattujen tilaisuuksien ohella Centerfield Team Finlandilla on valmius esimerkiksi messujen ja messuosastojen järjestämiseen sekä tyky-päivien järjestämiseen.

– Vastaavasti voimme järjestää perhejuhlat tilaajan toivomusten perusteella. Siihen pakettiin voi liittyä esimerkiksi tapahtuman ikuistaminen valokuvin ja ilmakuvilla ja omaleimainen ohjelma. Kaikkiin näihin mahdollisuuksiin meillä on jo verkosto valmiina, Ari Viitala selvittää.

Kaikilla kolmella osakkaalla on tausta puolustusvoimissa, jossa työtehtäviin kuului muun muassa isojen tapahtumien järjestelyvastuu.

– Tietotaitoa vaikka kuinka suurten tilaisuuksien järjestämisestä löytyy, samoin tietoa viranomaismääräyksistä. Kaikki turvallisuusasiat ovat yleisötilaisuuksia erittäin isossa roolissa, Pekka Wallenstjerna muistuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

28.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

1.12.2020