Kaupunkiuutiset

HAMK etsii ystäväperheitä 
ulkomaalaisille opiskelijoille

Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetään ystäväperhetoimintaa tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille. Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta.

Ystäväperhetoiminta käynnistyy syyskuun lopulla. Infotilaisuus kiinnostuneille perheille/henkilöille järjestetään Hämeenlinnassa tiistaina 23.8. klo 18 Visamäen yksikössä, Vankanlähde 9. Vastaavat tilaisuudet järjestetään samaan aikaan myös Riihimäellä ja Valkeakoskella.

HAMKissa opiskelee kolmella eri paikkakunnalla yhteensä n. 700 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille tutut asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

Lisätietoa: www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset