fbpx
Kaupunkiuutiset

HAMK sai 100 000 €

Hämeen ammattikorkeakoulu sai torstaina 100 000 euron lahjoituksen OP Etelä-Hämeeltä. Lahjoitus on suunnattu yrittäjyyden ja digitalisaation tutkimiseen. Tavoitteena on seutukunnan elinvoimaisuuden lisääminen uudenlaisen tuotannon lisäämisellä.

– Ammattikorkeakoulun kannalta tämä on häkellyttävän hieno asia. Valtio on leikannut merkittävästi rahoitustaan. Pankin lahjoitus auttaa meitä palkkaamaan yliopistotutkijan 1–2 vuoden ajaksi Älykkäät palvelut -tutkimusyksikköömme, HAMKin rehtori Pertti Puusaari hehkuttaa.

Yksikössä yhdistyy hyvinvointialan, tekniikan ja liiketalouden osaaminen. Yksikkö on toiminut vasta reilun vuoden ajan. Tällä hetkellä tutkimustyötä tekee kymmenkunta henkilöä.

– Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi vanhusväestön nykyistä helpompaa selviytymistä omassa kodissaan, tai uutta logistiikkaratkaisua. Tietotekniikkaan pohjautuvat sovellutukset ja uudet apuvälineet kehittyvät valtavin loikin. Mitä kaikkea se on tulevaisuudessa, niin juuri se on tutkittava ja ratkaistava käytännön toteutuksiksi, Puusaari muotoilee.

1990-luvulla käynnistynyt HAMKin ohutlevykeskus on vakiinnuttanut jo paikkansa teollisuuden kehitystyön yhteistyökumppanina. Ohutlevykeskuksen tutkimushankkeet tähtäävät suomalaisen ohutlevyteollisuuden tuotteiden ja tuotannon kilpailukyvyn parantamiseen. Nyt haetaan vastaavia tuloksia Älykkäät palvelut -yksikössä.

Pertti Puusaari näkee, että tutkimustyön tuloksena seutukunnalle voi syntyä myös aivan uudenlaista tuotantoa, mikä on myös lahjoituksen perimmäinen tarkoitus.

– Tämä on meidän tämänkertainen panos yhteiskuntavastuusta. Haluamme samalla pitää seutukunnan puolia elinvoimaisuutta lisäämällä, OP Etelä-Hämeen toimitusjohtaja Seppo Runsamo sanoo.

Pankin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen toteaa HAMKin olevan alueen elinvoimaisuuden moottorin, jonka toiminnan takaaminen on kaikkien alueen asukkaitten etu.

– Toivottavasti muut toimijat ottavat lahjoituksesta esimerkkiä, Seppo Runsamo heittää pallon elinkeinoelämälle.

Lahjoitus on pankin, ja myös sen yksittäisten edeltäjäpankkien historian suurin yksittäinen lahjoitus. OP Etelä-Häme ei jaa tänä vuonna perinteistä toimeliaisuuspalkintoa, vaan lahjoitus korvaa tällä kertaa toimeliaisuuspalkinnon.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset