fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: 120-kiloisen donitsin pelastusrenkaasta ei ole jäljellä kuin sixpack - Katso kuva

Hämeenlinnalainen Janne Stenius osallistui viime viikonloppuna kehonrakennuskisoihin.

Hämeenlinnalainen Janne Stenius osallistui viime viikonloppuna kehonrakennuksen SM-kisoihin master-sarjassa. Kisat pidettiin Kulttuuritalolla Helsingissä.

Kaupunkiuutiset jututti Steniuksen kesäkuussa, kun hänellä oli jo ankara dieetti päällä ja verisuonet ja hermotkin pinnassa.

Rutistus kannatti. 52-vuotias Stenius pääsi finaaliin ja sijoittui kuudenneksi saaden palkintopytyn kotiinviemisiksi.

Hämeenlinnalainen Janne Stenius kisakunnossa viime viikonloppuna. Kuva: kotialbumi
Hämeenlinnalainen Janne Stenius kisakunnossa viime viikonloppuna. Kuva: Steniuksen kotialbumi

Steniuksen mukaan kunto oli hyvä, mutta paremmalla “vaparilla” sijoitus olisi ollut parempi. Vapaa ohjelmalla tarkoitetaan kisan finaalissa käytävää toista osaa, jossa kilpailijalla on 60 sekuntia aikaa poseerata.

Kaikki lähti liikkeelle saunareissusta. Mies katseli itseään peilistä 47-vuotiaana, kun hän painoi 120 kiloa ja vyötärön ympärys oli 129 senttimetriä.

– Näytin donitsilta ja ajattelin, että nyt tämä homma loppuu.

Raakaa voimaa

Laineen Tapillakin (Tapio) meni viime viikonloppu putkeen. Hämeenlinnalainen onnistui uransa ensimmäisessä raakapenkkipunnerruskisassa Mikkelissä. World Powerlifting Congress -liiton SM-kisoissa Laine voitti ikäsarjan 65–69 kiloa alle 125-kiloisten mestaruuden tuloksella 161 kiloa. Mies paransi myös sarjan Suomen ennätystä kilolla.

Aiemmin varustepenkkikisoissa lukuisia maailmanmestaruuksia ja ME-tuloksia saavuttanut Laine ylsi Mikkelissä yhteen uransa parhaista saavutuksista.

Hämeenlinnalainen Jyrki Rantanen testasi kisakuntoaan vahvin mies -kisan masters-sarjassa Kemissä. Tällä kertaa hämeenlinnalainen jäi mitaleitta ja sijoittui ikävästi juuri neljänneksi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset