Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Enemmän ja vähemmän toimitettuja HPK-kirjoja on nyt joka lähtöön - Ovatko kaikki stoorit tosia?

Paikallisten lätkälegendoista värikkäintä kieltä käyttää todennäköisesti Juhani Salo. Hänen kuviaan on myös ainakin HPK:n juhlakirjassa. Kuva: Hämeen Sanomien arkisto
Paikallisten lätkälegendoista värikkäintä kieltä käyttää todennäköisesti Juhani Salo. Hänen kuviaan on myös ainakin HPK:n juhlakirjassa. Kuva: Hämeen Sanomien arkisto

Kuluneella viikolla päivänvalon näki Timo Lainesalon uurastama Kerhon 90-vuotisjuhlakirja Taitoa ja tunteen paloa.

Tänä syksynä on ilmestynyt jo kaksi muutakin Kerho-kirjaa. Ensimmäisenä Marko Syrjälän Oranssia kultaa, tarinoita Kerhosta.

Torstaina julkistettiin Mika Lartaman ja Kimmo Miettisen kynäilemä Hämeenlinnalaisia kiekkotarinoita -kirja.

Nyt onkin liikkeellä enemmän tarinoita Kerhosta kuin ikinä.

Julkistustilaisuudessa Timo Lainesalo otti hajurakoa kahteen muuhun kirjaan. Kuulemma kirja eroaa täysin Lartaman ja Miettisen opuksesta.

– Tämä on toimitettu ja faktapohjainen. Tiukka asiaa on ja asiat ovat oikein. Seuran taloudelliset paineet tulevat esille myös.

Tosin Lainesalonkin kirjassa HPK:n liiga-aikoja käydään läpi ihmisten ja heidän tarinoidensa kautta.

Tarinoita on myös Lartaman ja Miettisen kirjassa.

Oli niin tai näin. Kaikki kirjat liikkuvat menneissä. Kiinnostavaa on nähdä, mikä kirjoista sitten lähtee liitoon ja mihin kirjaan ihmiset tarttuvat, kun miettivät isänpäivä- tai joululahjoja.

Poikkeuksetta kaikki kirjailijat kehuvat, kuinka ihmiset ovat mielellään muistelleet omia aikojaan Hämeenlinnan Pallokerhossa.

Lartaman ja Miettisen kirjassa on juttua vähän ohi jääkiekonkin. Muun muassa entinen maalivahti Juhani Salo muistelee värikkäästi erästäkin kentän ulkopuolista tilannetta paikallisessa kuppilassa. Miesten helpotushuoneessa heilui ase ja Salo menetti muistinsa. Totta vai tarua?

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset