fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Etelä-Karjalaan muuttava Sally Leskinen päihitti täkäläiset kilpailijansa palkassa

Rakastettu johtaja­ylilääkäri päästettiin Etelä-Karjalaan, mutta siteet Hämeenlinnaan eivät katkea iäksi.
Sally Leskinen nousi pian Hämeenlinnassa tunnetuksi hahmoksi. Kuva: Tomi Vesaharju

Keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Leskinen sanoi suorat sanat sunnuntain Hämeen Sanomissa. Leskinen moitti kantahämäläisiä hyvinvointialueen valmistelijoita siitä, ettei hänen tai muidenkaan keskussairaalan ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia hyödynnetty alueen suunnittelussa.

Leskinen on nyt vapaa puhumaan suunsa puhtaaksi, sillä hän tekee parin viikon kuluttua viimeisen työpäivänsä Hämeenlinnassa. Sen jälkeen hän muuttaa Imatralle ja aloittaa työnsä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajana.

Leskinen ei nimennyt haastattelussa ketään, mutta rivien välistä oli helppo lukea, että syyttävä sormi osoittaa kohti Kanta-Hämeen hyvinvointialueen muutosjohtajaa Jukka Lindbergiä.

Jatkossa Lindberg on Leskisen kollega, sillä hänet valittiin johtamaan Kainuun hyvinvointialuetta.

Hämeenlinnassa moni jää kaipaamaan räväkkää ja näkyvää 44-vuotiasta Leskistä, joka ehti kolmessa vuodessa johtajaylilääkärinä nousta valtakunnallisestikin tunnetuksi hahmoksi.

Leskinen haki Etelä-Karjalan lisäksi myös Kanta-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi, mutta täällä hänet syrjäytti Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

Rahamielessä Leskisen muutto Etelä-Karjalaan kannattaa. Hän sai läpi 16 000 euron palkkatoiveensa ja tienaa syksyllä tuhat euroa Naukkarista ja peräti 1800 euroa Lindbergiä enemmän.

Siteet Hämeenlinnaan eivät kuitenkaan katkea kokonaan, sillä Leskinen on syntyperäinen hämeenlinnalainen.

Hämeenlinnassa asuvat edelleen hänen vanhempansa ja myös aikuinen poika, jolle Leskinen etsii parhaillaan vuokra-asuntoa.

Eiköhän häneen voi törmätä kaupungissa siis jatkossakin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset