Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Humalassa ei ole vaarallista, mutta kulttuuripäissään on?

Ilkka Heiskanen käy kuumana. Kuva: Terho Aalto, arkisto Kuva: Terho Aalto
Ilkka Heiskanen käy kuumana. Kuva: Terho Aalto, arkisto Kuva: Terho Aalto

Tapahtuma-alalla eläteltiin jo toiveita koronarajoitusten höllenemisestä, mutta viime viikolla aluehallintovirasto torppasi yleisötilaisuudet helmikuun loppuun.

Päätöksestä on satanut Facebookiin kommentteja, joista näyttelijä-ohjaaja Ilkka Heiskasen postaus on värikkäimmästä päästä.

– Hallitus. Mikä siinä on, että en saa esiintyä sadalle ihmiselle, mutta tarjoilija saa tarjota viinaa sadalle ihmiselle? Olisko tolla valtion omistamalla Alkolla osuutta asiaan, Heiskanen kysyy.

– Viinahan on tietysti suomalaisille tärkeä litku. Mikäs sen valtiolle tarpeellisempaa näinä korona-aikoina kuin viinaspäissään heilua raitilla? Kulttuuripäissään raitilla heiluminen on vaarallista!

Vaikea pala nieltäväksi

Verkatehtaan Janne Auvinen kuvailee tunnelmiaan kitkerän humoristisesti.

– Pitäisi tilata isompi kehä, tähän nykyiseen ei mahdu enää enempää pyyhkeitä. Ei sillä, että kukaan mitään haluaisi järjestääkään, saati ostaa lippuja, hän kirjoittaa.

Auvinen arvelee, ettei mikään muu enää avaa tilannetta kuin rokotekattavuus..

– Vaikka teattereissa tai konserteissa tai missä lie kenenkin mielestä olisi ollut kuinka turvallista, ihmisiä ei haluta päästää kokoontumaan ennen kuin rokotekattavuus on riittävän laaja.

Kulttuuriväen on vaikea niellä tätä palaa, joka tuntuu uhmaavan maalaisjärkeä.

Koronan brittimuunnos voi olla kuitenkin tikittävä aikapommi. Riskejä on minimoitu rajoittamalla niin paljon kuin laki sallii.

Ehkä uuden tartuntatautilain myötä saadaan helpotusta niille toimijoille, jotka pystyvät turvallisia tapahtumia tuottamaan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset