Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Hylätyt marsut kuohuttavat – Onneksi sentään lyseon täytetyistä eläimistä on joku kiinnostunut

Toinen torilta löytyneistä marsuista poseeraa kuin julkimo konsanaan. Kuva: Toni Rasinkangas
Toinen torilta löytyneistä marsuista poseeraa kuin julkimo konsanaan. Kuva: Toni Rasinkangas

Torin R-kioskin eteen hylätyt marsut ovat herättäneet huolta sosiaalisessa mediassa. Kuka kumma julkeaa jättää lemmikkinsä oman onnensa nojaan torille?

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Alkuviikosta eläimet olivat eläinhoitola Hepulissa, mutta uusi omistaja löytyi varsin nopeasti. Marsut ovat käyneet lääkärintarkastuksessa ja voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Ensi kerralla kannattaa ehkä lahjoittaa eläimet rakastavaan kotiin, jos ei itse pysty niitä pitämään.

Nyt muuten kaikkien kannattaa muistaa, ettei Eläinhoitola Hepuli ota enää vastaan löytöeläimiä. Kissoja ottaa vastaan kissakoti Kattila ja koirat ja muut eläimet pitää toimittaa Sinnan eläinhoitolaan Toijalaan.

Mihin lyseon kokoelma päätyy?

Ekologi ja entinen sekkailu-urheilija Iiro Kakko inventoi parhaillaan Hämeenlinnan lyseon luontokokoelmaa remontin tieltä. Lyseon kokoelma on pääasiassa 1800–1900-lukujen vaihteesta. Kakon mukaan täytetyt eläimet eivät ole enää opetusvälineitä vaan museoesineitä, joita ei tulisi hävittää. Kakko haluaisi osan kokoelmasta esille.

Ville Lintula innostui Facebookin Hämeenlinna-ryhmässä ajatuksesta.

– Olisiko ajatusta, että osa lyseosta muutettaisi remontin yhteydessä koulumuseoksi? Historiallinen tausta, sijainti ja osittain jo valmiit puitteet tukisivat tätä hyvin. Kytkeytyisi matkailustrategiaan ja myös keskustavision historialliseen akseliin hienosti. Ja ammattimaista osaamista ja resursseja kaupungin museo-organisaatiossa on jo valmiiksi toiminnan pyörittämiseksi, Lintula ehdotti ja sai lukuisia vastauksia avaukselleen.

Saa nähdä, mihin kokoelma lopulta päätyy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020