Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Kartanonemäntä Sani käräjillä – Heitti pehtoorin pihalle

Sanilla meni tikut ristiin yhtiökumppanin kanssa. Kuva: Juho Peltoniemi, arkisto

Hämeenlinnasta poptähdeksi ponnistanut Sani eli Saija Aartela on parin vuoden ajan pyörittänyt Villilän kartanoa ja kulttuurikeskusta Nakkilassa. Nyt kartanonemäntä käy oikeustaistelua yhtiökumppaniaan Jorma Laihoa vastaan.

Satakunnan Kansa kertoo 4. lokakuuta julkaistussa jutussaan, että riidan osapuolet ovat kartanon pehtoorina toiminut Laiho ja kartanon toimintaa pyörittävä yhtiö, jonka enemmistöosakas on Aartela. Käräjätuomarin laatiman pöytäkirjan mukaan kaksikon välit katkesivat elokuussa 2018. Yhtiön mukaan pehtoori häädettiin kartanon mailta pitkään jatkuneen häiritsevän käytöksen takia.

Laiho toimitti asiasta käräjäoikeuteen kanteen, jota käsiteltiin Porin oikeustalolla 1. lokakuuta.

 

Syytöksiä on sinkoillut puolin ja toisin. Aartelan yhtiö on muun muassa tehnyt rikosilmoituksen, jonka mukaan Laiho olisi karkotuksensa jälkeen kaapannut kartanon kotisivut, yhtiön ja työntekijöiden työsähköpostiosoitteet sekä Google-kalenterin.

Lisäksi hänen väitetään poistaneen kotisivuilta puhelinnumeron, minkä vuoksi asiakkaat eivät saaneet yhteyttä yhtiöön. Aartelan mukaan kartanon kotisivujen hallinta saatiin takaisin vasta kuukausien päästä.

 

Käräjäoikeus käsittelee siviiliasiaa, minkä yhteydessä ei ratkaista mahdollisia rikosepäilyjä, Satakunnan Kansa kirjoittaa. Juridisesti riidassa on kyse erityisesti siitä, oliko Laiho myös yrityksen työntekijä ja purettiinko yhtiön osakkuussopimus häädön jälkeen. Vuoden 2018 alussa tehdyn osakassopimuksen mukaan Laiho omistaa siitä 49 prosenttia ja Aartela 51 prosenttia.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset