fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Kenakkala ei taivu perussuomalaisten painostukseen – Moni valtuustokonkari ei asetu enää ehdolle kesän kuntavaaleissa

Timo Kenakkala aikoo jäädä sovitusti eläkkeelle. Kuva: Esko Tuovinen
Timo Kenakkala aikoo jäädä sovitusti eläkkeelle. Kuva: Esko Tuovinen

Kuntavaalit siirrettiin kesäkuuksi.

Kesävaalitkaan eivät ole vielä kiveen hakatut, ne voidaan vielä siirtää syksyyn, jos epidemia Suomessa yltyy ihan hirmuiseksi.

Vaalien siirtäminen sai pöhinää aikaiseksi.

Paikalliset perussuomalaiset haluaisivat, että kaupunginjohtajan hakuprosessia lykättäisiin syksyyn. Taustalla on tietenkin ajatus, että seuraavassa valtuustossa persuja olisi enemmän ja sitä kautta päätösvaltaa kaupunginjohtajan valintaan enemmän.

Muissa puolueissa tietenkin vastustetaan ajatusta ja halutaan pitää rattaat pyörimässä. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalakin haluaa pitää kiinni aikataulustaan ja jäädä sovitusti eläkkeelle. Lisäaikaa ei tunnu siis heruvan.

Hiippaileva kylpytakkimies yrittää paluuta

Puolueet saivat kuitenkin nyt lisää aikaa ehdokasasetteluun. Lopulliset listat pitää jättää 4. toukokuuta.

Nykyisten listojen mukaan näyttää siltä, että moni valtuustokonkari on jättämässä paikallispolitiikan.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) aikoo keskittyä pappishommaansa Malmilla.

Jopa kuusi kautta istunut vasemmistoliiton Ritva Oinonen jättää myös kuntapolitiikan. Niin myös kristillisdemokraattien Teija Arvidsson ja demareitten Pasi Vesala.

Mutta ei hätää, nyt vielä ehtii kosiskella. Eihän sitä tiedä, jos joku vaikka innostuu vaihtamaan kantaansa viime metreillä ja asettumaan sittenkin ehdolle. Tosin Hämeenlinnassa kokoomuksen ja perussuomalaisten listat ovat jo täynnä.

Sitten on näitä jo kertaalleen leikin kesken jättäneitä, jotka nyt mielivät takaisin. Yksi heistä on kylpytakissa Linnan rannassa maisemaa kuvaileva Ville Lintula (kok.).

Lue myös: Ville Lintulan lyhyt lento – vajaan kahden vuoden valtuustotyöskentelyn jälkeen Lintula anoo eroa ja vastaa kahdeksaan tiukkaan kysymykseen

 

Juttua korjattu 15.3. kello 15.55. Muutettu Kirsi Ojansuu-Kauniston puolue.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset