fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Kukostensyrjän grillimies ei saanut ääntä edes itseltään – Muistetaan myös armottomana ilmaisen mehun litkijänä

Hämeenlinnalainen Risto Valo (kd.) ei saanut aluevaaleissa yhtään ääntä, mutta tarinoita miehestä kaupungissa riittää.
Hämeenlinnalainen eläkeläinen Risto Valo (kd.) ei saanut aluevaaleissa yhtään ääntä.
Hämeenlinnalainen eläkeläinen Risto Valo (kd.) ei saanut aluevaaleissa yhtään ääntä.

Hämeenlinnalaisten hyvin tuntema Risto “Ripe” Valo selitteli tällä viikolla Ilta-Sanomissa aluevaalien äänisaalistaan, joka näytti puhdasta nollaa.

Kristillisdemokraattien listoille täyte-ehdokkaaksi lupautunut Valo ei jaksanut lähteä uurnille vaalipäivänä, joten häneltä jäi omakin ääni saamatta.

– Kuljen sähkömopolla ja on huonot kelit liikkua. Ne eivät auraa täällä teitä oikein kunnolla, se on retuperällä koko homma, seitsemänkymppinen Risto Valo kertoi keskiviikkona Ilta-Sanomissa.

Päämaja-grilli sijaitsi Kukostensyrjässä

Hämeenlinnassa Valo muistetaan grillimiehenä. Hänen Päämaja-grillikioskinsa sijaitsi 1980–1990-luvulla Kukostensyrjässä suvun mailla. Hirsirakenteisella grillillä oli tarjolla perinteisiä grilliruokia sekä Valon äidin leipomaa pullaa.

Ennen grilliuraansa hän vaikutti YK-joukoissa ja “tolppa-apinana” eli sähkölinjojen asentajana Hämeenlinnassa. Menevä ja menestynyt mies viihtyi nuorempana kaapeli- ja sähkötöissä aina Irakia ja Saudi-Arabiaa myöten.

Tuttu kasvo myös Teboililta

Sittemmin koviakin kokenut Valo oli tuttu näky Hämeensaaren Teboilin kantapöydissä. Jossain vaiheessa hän kuitenkin lakkasi käymästä tutulla huoltsikalla.

Kaupungilla kuiskitaan, että syy johtui huoltoaseman pitäjän kieli poskessa heittämästä kommentista. Hän oli nimittäin joskus sanonut Valolle, että tällä on 400 000 litran edestä mehurästejä Teboilille.

Huhun mukaan Valo oli mieltynyt huoltoaseman salaattipisteessä ilmaiseksi tarjottavaan mehuun, jota hän kaateli lasiinsa litrakaupalla tarinoinnin lomassa.

– Ehdottoman mukava kaveri, nykyään Jukolassa asuvaa Valoa kuvaillaan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset