fbpx
Kaupunkiuutiset

Kummitustaloa muistuttavasta ”Hattulan kartanosta” tuli turistimagneetti, jonka saama huomio oli joillekin liikaa: Näin paljon tontista rakennuksineen lopulta tarjottiin

Monteentien kivilinnan pihalla ja sisällä näyttää siltä kuin aika olisi pysähtynyt ja muuttajille olisi tullut kiire.
Hieno ruokapöytä odottaa ruokailijoita ympärilleen. Kuva: Esko Tuovinen

Harvoin on purkukuntoisen talon myynti-ilmoitus kerännyt niin paljon huomiota kuin Havurinteen eli ”Hattulan kartanon” ilmoitus huutokaupat.com-sivustolla viime viikolla.

Syyskuun alussa sivustolle ilmoitetun kohteen huudot sulkeutuivat tiistaina 20. syyskuuta. Huutokaupan sulkeutumiseen mennessä ilmoitusta oli käynyt katsomassa 77 676 ihmistä. Korkein tarjous oli 30 184 euroa.

Hinta ei päätä huimaa, joten suurin osa kävijöistä onkin ollut liikkeellä uteliaisuuttaan.

Näin voi päätellä myös siitä trafiikista, mikä normaalisti hyvin rauhallisella Monteentiellä viime viikolla alkoi, kun tieto kohteesta levisi ensin sosiaalisen median ja sitten Hämeen Sanomien kautta.

Kymmeniä ellei satoja uteliaita käveli sisälle persoonalliseen mutta pahasti rappeutuneeseen taloon, jonka ovet olivat kutsuvasti auki. Myynti-ilmoituksessa kehotettiin tutustumaan kohteeseen vapaasti omatoimisesti paikan päällä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ei mikään Hattulan kartano, mutta linna kuitenkin. Kuva: Esko Tuovinen

Ei mikään Hattulan kartano, mutta linna kuitenkin. Kuva: Esko Tuovinen

Kummitustaloksikin kutsuttu, Kyösti Parjasen kierrätysmateriaaleista 1990-luvun alussa kyhäämä linnamainen rakennus on yhtä kiinnostava sisältä kuin ulkoakin, sillä huoneita koristavat lukuisat seinä- ja lasimaalaukset.

Sisälle on jätetty myös yllättävän paljon huonekaluja ja käyttötavaraa.

Ihan kuin asukkailla olisi tullut lähtiessään kiire eikä muuttoa koskaan tehty loppuun asti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Talossa on 80 ikkunaa joista suurin osa on erilaisia. Kuva: Esko Tuovinen

Talossa on 80 ikkunaa joista suurin osa on erilaisia. Kuva: Esko Tuovinen

Kaikkia kiinteistön saama huomio ei kuitenkaan ilahduttanut.

Parjasen jälkeläiset eivät lämmenneet haastatteluehdotuksille, ja jutun tehnyt toimittaja sai kuraa niskaansa myös sosiaalisessa mediassa. Talon ja perheen yksityisyyttä kiihkeät puolustajat eivät selvästikään ymmärtäneet, että nykyinen omistaja oli antanut avoimen luvan kiinteistöön tutustumiseen.

Moni asunto paljastaa väkisinkin jotain entisistä asukkaistaan, saati sitten näin erikoinen kohde. Kunnianhimoinen, estetiikkaa rakastanut Parjanen kutsui luomustaan Helsingin Sanomissa vuonna 1992 monumentiksi. Sääli, että se ei säilyne jälkipolville.

Päivitetty 20.9. kello 16.11: Lisätty tieto ilmoituksen katsojamäärästä ja korkeimmasta tarjouksesta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset