fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Ravinteli Vintti avasi ja myi heti täyteen, mutta miksi aina kutsuvierastilaisuuksissa on samat naamat?

Miika Keskitalo palaa Hämeenlinnaan. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Miika Keskitalo on hämeenlinnalaisten kokkien aatelia. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Muistatteko ravintola Verkan, joka keräsi ihastuneita syöjiä Verkatehtaan sisäpihalle. Verkan vei korona, mutta nyt samoissa tiloissa tapahtuu taas.

Viime perjantaina vietettiin Ravinteli Vintin kutsuvierasavajaisia. Uteliaille tiedoksi: kutsuvieraslistalla oli samat nimet, kuten aina.

Lauantaina ravintola palveli jo ihan tavallista rahvasta fine dining -meiningillä. Ja ilmeisesti lähtö oli ihan hyvä, sillä ensimmäinen ilta oli loppuunmyyty.

Uusi ravintola havittelee asiakkaita myös kaupungin ulkopuolelta. Siellä tarjoillaan fine dining -ruokia, mutta hiukan Helsingin hintoja huokeammalla. Päivisin ravintola on auki ainoastaan kokousvieraille.

Tähtäin korkealla

Ravintolan omistavat Uomasta tutut Joakim Parkkonen ja Can Mese. Mukana on myös Matias Pyykkö ja Helsingin hienostoravintoloista houkuteltu keittiömestari, hämeenlinnalaislähtöinen Miika Keskitalo.

Keskitalo ei suinkaan palaa maitojunalla takaisin kotiin vaan tekemään kaupunkiin jotain uutta. Keskitalo on muuten hämeenlinnalaisen, entisen yleisurheilija Petri “Elmo” Keskitalon poika.

Keskitalo junior sai aikanaan oppinsa Oula Hänniseltä Katisten kartanossa. Viimeiset vuodet Keskitalo on viettänyt Helsingissä muun muassa Michelin-tähdellä palkitun Olon sisäpihalla sijaitsevan Olo Gardenin vuoromestarina.

Kaverukset tähtäävät Vintillä korkealle ja hyvä niin. Näiden heppujen myötä Hämeenlinnan ravintolaelämä on piristynyt. On tullut Uomaa ja Nordic Smokerya ja nyt Ravinteli Vintti. Saa nähdä, mitä seuraavaksi.

Uoman ystäville tiedoksi, että ravintolan hintoja on laskettu ja enää ei tarvitse tilata menua. Uoman keittiössä häärii Matias Pyykkö, yksi Vintin perustajista.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset