Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Ravintoloitsija hermostui Facebook-ryhmän sääntöihin

Markko Saikkosella kiehui yli Facebookissa. Kuva: AP Sarjanto
Markko Saikkosella kiehui yli Facebookissa. Arkistokuva: AP Sarjanto

Kaupunkilaiset ovat käyneet kuumana Facebookissa muustakin kuin toriparkista.

Suljetussa Sairion naapurit -ryhmässä tuli viime viikolla kärhämää muutamien alueen asukkaiden ja Sairion kahvilaa pitävän Marko Saikkosen välillä.

Toimituksen saamien tietojen mukaan erimielisyyttä oli syntynyt siitä, että ravintoloitsija oli mainostanut ryhmän sivulla päivän lounasannosta useita kertoja. Yhtä mainosta seuranneissa kommenteissa Saikkosta kehotettiin ystävälliseen sävyyn perustamaan ravintolalle omat Facebook-sivut, koska ryhmän säännöt rajoittavat palvelujen mainostamisen muutamaan kertaan vuodessa.

 

Ravintoloitsija ei kuitenkaan halunnut perustaa kahvilalle omaa sivua, koska katsoi tavoittavansa kohderyhmänsä paremmin Sairion naapureissa. Lisäksi hän painotti, ettei voi julkaista viikon ruokalistaa etukäteen, koska suunnittelee annokset bistro-henkisesti päivä kerrallaan.

Keskusteluun osallistuneet eivät perusteluja hyväksyneet. Jotkut muistuttivat edelleen ryhmän säännöistä, toiset ihmettelivät yrittäjän asennetta. Tässä vaiheessa ravintoloitsija kiehahti ja esitti toivomuksen, ettei tapaisi kommentoijia kahvilassaan. Hän syytti ryhmäläisiä häirinnästä sekä liiketoimintansa mustamaalaamisesta uhaten jopa rikosilmoituksen tekemisellä.

 

Loppujen lopuksi ylläpitäjä poisti Saikkosen Sairion naapurit -ryhmästä. Perusteluna oli, että mainostaminen sallitaan vain muutaman kerran vuodessa ja ryhmässä edellytetään kunnioitettavaa ja asiallista käytöstä toisia kohtaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset