fbpx
Kaupunkiuutiset

Hämptonissa puhutaan: Sana Mustosen sieniretki poiki soiton hätäkeskukseen

Sana Mustonen viihtyi metsässä niin kauan, että läheiset alkoivat huolestua. Kuva: Terho Aalto
Sana Mustonen viihtyi metsässä niin kauan, että läheiset alkoivat huolestua. Kuva: Terho Aalto

Ei liene kenellekään yllätys, että lehtemme kolumnistille Sana Mustoselle sattuu ja tapahtuu.

Mustosen isä Jukka Laine kirjoitti tiistaina Facebookin hätääntyneen viestin, jossa hän epäili tyttärensä eksyneen metsään. Rengon Madonna oli lähtenyt sienestämään ja viipynyt pöpelikössä yhtä soittoa ainakin kahdeksan tuntia.

Laine ei saanut yhteyttä Mustosen kännykkään ja arveli sen akun loppuneen. Lopulta huolestunut isä soitti hätäkeskukseen.

Ilmeisesti jonkinlaista kyläläisten omaa etsintäpartiotakin viriteltiin, kunnes kadoksissa ollut tallusteli muina naisina kotiin ison sienisaaliin kanssa ja pää täynnä hirvikärpäsiä. Mustonen oli kovasti ihmeissään läheistensä hössötyksestä.

Seuraavana päivänä Mustonen kertoi Facebookissa “leiponeensa pässiä lättyyn omenapussilla”, kun hankalaksi osoittautunut kotieläin yritti puskea emäntäänsä.

Kaupunkiuutisten keskiviikon kolumnissa hän pohdiskeli raskaaksi tulemista viisikymppisenä ja avautui muutenkin taas elämästään siihen malliin, että lukijoilla tyrät rytkyivät.

Pitäisikö Sana Mustonen julistaa virallisestikin Hämeenlinnan kylähulluksi ja samalla kaupungin aarteeksi? Voitaisiinko jonkinlaisesta apurahasta keskustella? Taidetta se on elämäkin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset